La CUP denuncia les noves retallades de la Generalitat


Temes relacionats

Els estudiants de FP de Grau Superior hauran de pagar una nova taxa (16/mai/12)

La CUP, contra la privatització d'Aigües-Ter Llobregat (11/abr/12)


  • Comparteix:

Logo dels independentistes

Logo dels independentistes

La CUP rebutja les noves retallades anunciades per la Generalitat i critica que l'executiu es plantegi la privatització de patrimoni públic com a única via per augmentar els ingressos. En aquest sentit, la formació lamenta l'externalització de l'empresa Aigües Ter-Llobregat (ATLL), que abasteix els dipòsits del municipi, la possible privatització de Tabasa, gestora dels Túnels de Vallvidrera, i la nova taxa que hauran de pagar els alumnes de Formació Professional (FP) de Grau Superior de l'institut Leonardo da Vinci.

El regidor independentista Ignasi Bea ha ressaltat que la Generalitat només preveu augmentar els ingressos privatitzant en comptes d'altres mesures com un pla de progressivitat fiscal.

Ignasi Bea

L'únic recurs que es plantegen per augmentar els ingressos és vendre patrimoni. Nosaltres apostem per una fiscalitat més progressiva.



Bea ha destacat que aquestes mesures, que pretenen estalviar 1.500 milions d'euros per arribar a l'1,5% del dèficit, suposen una nova erosió al ja malmès Estat del benestar. La formació ha apuntat l'exèrcit i la Casa Reial com a institucions on s'ha de retallar i la persecució del frau fiscal com una altra de les solucions per afrontar la situació actual.

La CUP ja va portar al ple d'abril una moció perquè l'Ajuntament instés la Generalitat a no externalitzar l'abastament d'aigua que gestiona l'empresa pública Aigües-Ter Llobregat, que proporciona l'aigua dels dipòsits del municipi. Aquesta moció, amb el suport també d'ICV-EUiA i el PSC, va ser rebutjada per CiU.

L'empresa pública Aigües Ter-Llobregat, adscrita al departament de Territori i Sostenibilitat, va ser creada per la Generalitat el 1990 i actualment és responsable de l'abastament d'aigua a prop de cinc milions de persones de diverses comarques, com les de l'Alt Penedès, el Baix Llobregat, l'Anoia i el Vallès Occidental, entre d'altres.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.