L'augment de l'IVA de Rajoy només crearà atur i pobresa, segons el PSC comarcal


  • Comparteix:

Vega qualifica l'augment de l'IVA d'esforç dolorós i inútil / Font: Blog.ozongo.com

Vega qualifica l'augment de l'IVA d'esforç dolorós i inútil / Font: Blog.ozongo.com

El secretari d'Economia del PSC Vallès Oest, Alfredo Vega, ha declarat que la pujada de l'IVA prevista pel govern de Mariano Rajoy augmentarà l'atur, la pobresa i les desigualtats a l'Estat espanyol. Segons el socialista, la mesura no afavorirà el creixement de l'economia espanyola i afectarà negativament i de manera directa els més febles.

El secretari socialista ha explicat que la mesura del govern central del PP augmentarà el cost de productes i serveis de primera necessitat per a les famílies, com ara alimentació, carburants o les factures del gas, la llum i l'electricitat. Segons Vega, l'augment de l'IVA suposarà un descens del consum de les famílies i no implicarà més recaptació per part de l'Estat espanyol.

La Federació PSC Vallès Oest també ha criticat que cap de les mesures decretades pel govern de Mariano Rajoy afecta les rendes més grans, i que el govern central es limita a concedir l'amnistia als defraudadors d'impostos. El secretari d'Economia del partit socialista comarcal ha comparat les decisions del govern popular espanyol amb les del socialista François Hollande, que ha gravat les grans rendes del país (superiors a un milió anual) i no preveu un augment de l'IVA.

El secretari també ha remarcat que les mesures d'austeritat són necessàries, però considera que no s'han d'aplicar indiscriminadament tal com s'ha fet, sinó que s'han de complementar amb estímuls que garanteixin el creixement econòmic i generin ocupació.

La pujada de l'IVA prevista pel govern central del PP entrarà en vigor al setembre i implicarà un augment del tipus general d'aquest l'impost del 18 al 21%, i del 8 al 10% en el cas del tipus reduït.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.