Tots els partits menys el PP prenen nota de les reclamacions sobiranistes


Temes relacionats

Ofrena dels partits a Rafael Casanova amb divergències sobre el sentit de la Diada (12/set/12)


  • Comparteix:

L'estelada va ser majoritària per sobre la senyera durant la manifestació

L'estelada va ser majoritària per sobre la senyera durant la manifestació

Els partits polítics amb representació al consistori han fet lectures diferents de la manifestació independentista d'aquest dimarts a Barcelona a la tertúlia 'El Gall del Monestir' de Cugat.cat. Mentre que CiU, el PSC i ICV-EUiA consideren que els polítics han de prendre nota de les reclamacions dels ciutadans, el PP critica el doble joc de la federació nacionalista i l'acusa de seguir una estratègia 'rupturista'. La CUP, per la seva banda, creu que després d'aquesta 'multitudinària' concentració ciutadana no hi ha alternativa a la plena sobirania.

El tinent d'alcalde i vocal de l'executiva local i comarcal de CDC, Jordi Puigneró, ha dit que no havia vist mai tanta gent concentrada pel país i és per això que creu que els polítics han d'escoltar les reclamacions ciutadanes.

Jordi Puigneró

No havia vist mai tanta gent concentrada manifestant-se pel país. No hi ha cap reivindicació que aglutini tanta gent com per la independència. Els polítics ho hem d'escoltar.


Diferent és l'opinió del portaveu del PP, Jordi Carreras, que ha criticat l''estratègia clarament rupturista' que segueix CiU.

Jordi Carreras

És una estratègia clarament rupturista. El que es vol és trencar i si CiU vol la independència, doncs que ho digui perquè ja és una cosa manifesta.


El portaveu del PSC, Ferran Villaseñor, creu que els polítics han d'analitzar en profunditat la manifestació i la demanda independentista per la quantitat de ciutadans que s'hi van sumar.

Ferran Villaseñor

Hi havia moltes persones. Molts independentistes de tota la vida però molts de nous i això els polítics ho hem d'analitzar.


El portaveu d'ICV-EUiA, Joan Calderon, creu que la manifestació requereix una anàlisis amb matissos. Per als ecosocialistes la independència no només ha de ser amb relació a l'Estat espanyol sinó també amb els mercats que marquen les polítiques a seguir.

Joan Calderon

La manifestació requereix matissos. Volem més sobirania i més poder polític cap a Catalunya. Però no hem de tenir més independència només d'Espanya sinó també dels mercats.


El regidor de la CUP Ignasi Bea creu que després d'aquesta manifestació el pacte fiscal no és cap alternativa i el que s'ha d'aconseguir és la plena sobirania.

Ignasi Bea

Només veient les imatges és evident que hi ha una quantitat important de catalans que han sortit al carrer per dir que no hi ha alternativa i que el que volen és la plena sobirania.


Representants locals de CiU i ICV-EUiA han participat en la manifestació de Barcelona. La CUP, de la seva banda, s'ha sumat al final de la capçalera després d'haver fet la seva pròpia concentració a la plaça Urquinaona.



  • Comparteix:

COMENTARIS

Sr.Carreras, qui vol marxar de espanya es el poble catala que n'esta tip de tot el que representa persones com voste. No ho dubti, Catalunya serà independent peti qui peti.

Joan Serrallonga. Enviat el 13/set/12


OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.