Tots els partits, menys el PP, critiquen la carta del Rei


  • Comparteix:

El Rei demana actuar 'units' i remar 'alhora' / Font: ACN

El Rei demana actuar 'units' i remar 'alhora' / Font: ACN

Tots els partits amb representació al consistori, tret del PP, critiquen la carta del Rei en què demana la unitat d'Espanya, una setmana després de la manifestació independentista de la Diada. Les formacions consideren que el monarca s'ha extralimitat de les seves funcions, que hauria de buscar el diàleg i que amb aquest document esperona l'independentisme. El PP defensa la posició de Joan Carles I perquè considera que ha d'intervenir en qüestions substancials. Els partits ho han dit durant la tertúlia 'El Gall del Monestir' de Cugat.cat (91.5 FM).

El Rei ha fet una crida aquest dimarts contra els que alimenten 'dissensions', persegueixen 'quimeres' i aprofundeixen ferides, defensant que ara cal 'actuar units' i 'remar alhora'. CiU considera que Joan Carles I hauria d'estar per sobre de tot i afavorir el pacte i el diàleg. El tinent d'alcalde i vocal de l'executiva local i comarcal de CDC, Jordi Puigneró, creu que el monarca 'no s'hauria de ficar en aquests temes'.

Jordi Puigneró

Uns perseguim i altres persegueixen elefants. El Rei hauria d'afavorir el pacte i el diàleg.


El president del PP local, Jordi Carreras, ha defensat la carta del Rei ja que, assegura, ha d'intervenir en qüestions substancials. Carreras diu que ha d'estar per sobre de tot, però no al marge de tot.

Jordi Carreras

El Rei està per sobre de tot, no al marge de tot. Ha d'intervenir en qüestions substancials.


Segons el portaveu del PSC, Ferran Villaseñor, Joan Carles I ha de buscar el pacte i l'acostament entre governs i partits, però sobretot, fer d''àrbitre'. Creu que no se li ha de donar gaire transcendència i que aquest posicionament ja s'esperava.

Ferran Villaseñor

Esperava que fes un paper d'àrbitre. El paper que hauria de fer és intentar apropar governs.


De la seva banda, ICV-EUiA assegura que el monarca s'ha extralimitat en les seves funcions i que s'ha de limitar a referendar les lleis. El portaveu de la coalició ecosocialista, Joan Calderon, creu que aquesta carta no és la manera de manifestar la seva opinió, i que el Rei ha jugat un paper 'bastant galdós'.

Joan Calderon

El Rei s'ha extralimitat en les seves funcions. Ja té prou feina a la Casa Reial.


Pel portaveu de la CUP, Guim Pros, el fet que la Casa Reial s'hagi posicionat en el procés independentista indica que tenen 'por de veritat' per la rapidesa en què s'està desenvolupant. Pros diu que aquesta carta esperona més l'independentisme.

Guim Pros

Aquesta carta fomenta l'independentisme.


El govern de la Generalitat assegura que no se sent al·ludit per aquesta carta del Rei ja que les propostes que planteja Catalunya no són 'quimeres'.



  • Comparteix:

COMENTARIS

"El Rei està per sobre de tot" aquest comentari del senyor Carreras ja ho diu tot. Recordem que va estar imposat per un golpista, antidemocrata i fascista. Els meus reis son Melchor, Gaspar i Baltasar. Visca Catalunya lliure ¡¡¡

Joan Serrallonga. Enviat el 19/set/12


OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.