Els veïns de Can Magí, preocupats pels projectes de TMA a la bòbila de la zona


  • Comparteix:

Imatge de la bòbila, propietat de TMA / Font: Google Maps

Imatge de la bòbila, propietat de TMA / Font: Google Maps

L'Associació de Veïns de Can Magí ha portat fins a l'audiència pública del ple d'aquest dilluns la seva preocupació per l'ús que TMA pugui donar als terrenys de bòbila situada al barri, dels quals és propietat l'empresa. Segons els veïns, l'empresa de gestió de residus podria traslladar fins a aquest espai algunes de les seves instal·lacions com la planta de transferència. L'equip de govern assegura que ara per ara la companyia no ho ha comunicat al consistori, tot i que s'ha treballat amb l'empresa alternatives com donar a l'espai un ús comercial, però que ha quedat descartada.

El president de l'Associació de Veïns de Can Magí, Francesc López, ha preguntat a l'equip de govern sobre aquesta possibilitat, ja que temen que TMA vulgui traslladar als terrenys de la bòbila les seves instal·lacions de gestió de residus amb les molèsties que això comportaria per al barri.

Francesc López

Respecte a la utilització actual o futura dels terrenys de la bòbila propietat de TMA. Tenim sospites que aquesta empresa preveu traslladar les seves instal·lacions a aquests terrenys.


L'alcaldessa, Mercè Conesa, ha assegurat que ara per ara l'empresa no ha fet cap petició en aquest sentit, tot i que s'han iniciat converses per tractar l'ús que poden acollir aquests terrenys, a tocar de l'AP-7. La proposta de l'equip de govern és convertir-ho en ús comercial, tot i que en no ser part de la trama urbana aquesta qualificació i ús han quedat descartats. De la mateixa manera, Conesa ha recordat que els terrenys es troben en bona part al terme municipal de Cerdanyola, fet que dificulta el control de les activitats que s'hi desenvolupin. Tot i això, l'alcaldessa ha reiterat la voluntat de l'Ajuntament d'exigir 'respecte' ambiental, de mobilitat i de compatibilitat amb l'entorn una vegada el propietari decideixi com posarà en valor aquest espai.

Mercè Conesa

Hem d'esperar les opcions que adopti el particular. Com Ajuntament demanarem el major respecte a la mobilitat, ambiental i compatible amb l'entorn.


Conesa també ha descartat a curt i mitjà termini que s'instal·li al barri un aparcament per als autobusos urbans, que ara es desplacen fins a Cerdanyola, responent així una altra de les preocupacions dels veïns.

L'Associació de Veïns de Can Magí també ha demanat explicacions sobre la nau que Valoriza, empresa concessionària del servei de recollida d'escombraries, ubicarà al costat del punt verd. Els veïns exigeixen mesures per minimitzar molèsties com olors i trànsit de vehicles. La tinenta d'alcalde de Serveis Urbans, Cristina Paraira, ha obert la porta a tractar amb els veïns aquest projecte, tot i que és part del concurs d'adjudicació del servei de recollida d'escombraries.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.