L'assemblea de CDC decideix avui el substitut de Xavier Martorell


Temes relacionats

Terribas i Monells, les dues candidatures finalistes a presidir CDC ( 4/abr/13)

Terribas, quart en la travessa per presidir CDC amb un programa de consens ( 3/abr/13)

Carol formalitza el seu projecte per presidir una CDC més oberta a la ciutadania ( 2/abr/13)

Romero i Carol treballen per sumar esforços en una sola candidatura (20/mar/13)

Marc Monells formalitza la seva candidatura a president local de CDC (19/mar/13)

Monells manté la candidatura a presidir CDC, tot i l'oferiment de Romero (13/mar/13)

Romero vol ser president de CDC amb Monells i Carol a la seva candidatura (13/mar/13)

Monells es presenta com a candidat continuista per a CDC (11/mar/13)

Marc Monells i Francesc Carol, primers aspirants a presidir CDC a Sant Cugat ( 8/mar/13)


  • Comparteix:

Terribas i Monells, candidats a presidir CDC a Sant Cugat

Terribas i Monells, candidats a presidir CDC a Sant Cugat

Els militants locals de Convergència Democràtica de Catalunya (CDC) elegeixen aquest dimarts la nova presidència, per a la qual s'han presentat les candidatures de Marc Monells i Joan Maria Terribas. Monells defensa el programa 'continuïsta' sorgit de l'anterior executiva, mentre que Terribas lidera la proposta 'de consens' on ha integrat les aportacions dels altres dos candidats Josep Romero i Francesc Carol.

Marc Monells o Joan Maria Terribas. Un dels dos serà el substitut de Xavier Martorell, que va abandonar la presidència del partit arran de les informacions que el vinculaven a la trama d'espionatge a través de l'agència Método 3.

Marc Monells, que va ser el primer en anunciar candidatura, encapçala una proposta continuïsta sorgida de l'anterior executiva. Entre el noms de la seva llista apareixen els d'excaps de la JNC com Àlex Calmó i Marta Canas, i la membre de l'anterior executiva Gemma Foj.

Funcionari a l'Ajuntament de Sabadell, Monells va ser cap del gabinet de l'alcaldia durant el mandat de Lluís Recoder, assesor de l'exconseller santcugatenc a la Generalitat i exportaveu de CiU a l'EMD de Valldoreix. Donar resposta a la crisi econòmica i treballar per l'estat propi seran els eixos principals de la tasca de Monells en cas d'assolir la presidència, tot mantenint la línia seguida fins ara pel partit tal com expressava a Cugat.cat.

Marc Monells

Donar suport a l'equip municipal, ajudar la gent que ho està passant malament, i treballar per la independència.


Joan Maria Terribas treballa a La Caixa i des de fa 15 anys milita a CDC. La seva va ser la candidatura sorpresa que va arribar en els últims dies, i amb una voluntat d'integrar les propostes de la resta de candidats. No va aconseguir-ho amb Monells, però sí amb els regidors Francesc Carol i Josep Romero, que han incorporat part del seu programa a la candidatura de Terribas.

De fet, Carol ocuparia la secretaria d'Organització del partit en cas que surti president Terribas, que delegaria en Lola Mata i Salvador Masip les responsabilitats de Militància i Tresoreria, respectivament. Terribas defensa que vol obrir el partit a la ciutadania però també enfortir el debat intern perquè surtin propostes de ciutat.

Joan Maria Terribas

Fer política des del punt de vista de formació política: promoure un debat intern i intentar que surtin propostes bones per la ciutat. L'objectiu ha de ser el que té el partit.


L'assemblea extraordinària constituirà la mesa d'edat i tot seguit procedirà a presentar les dues candidatures. Després de l'elecció de la presidència i el seu comitè executiu, l'alcaldessa Mercè Conesa serà l'encarregada de tancar la sessió.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.