Les retallades en drets centren les reivindicacions de la majoria de partits


Temes relacionats

L'Assemblea pels Drets Socials organitza avui la seva primera manifestació ( 1/mai/13)

Boix reivindica els greuges de les pimes en el primer de maig ( 1/mai/13)


  • Comparteix:

Capçalera de la manifestació de l'1 de maig de l'any passat a Barcelona / Font: ACN

Capçalera de la manifestació de l'1 de maig de l'any passat a Barcelona / Font: ACN

Els partits polítics amb representació al consistori coincideixen a afirmar que el país viu un moment complicat i que, en aquest context, el primer de maig pren una particular significació. CiU ha demanat valentia per part de la classe política, mentre que el PSC, ICV-EUiA i la CUP reivindiquen la lluita pels drets socials davant les polítiques del govern espanyol. El PP ha demanat confiança en l'actuació del govern de Mariano Rajoy subratllant que es requereix temps per solucionar la crisi actual.

El copresident de CiU, Joan Maria Terribas, ha destacat que el primer de maig és una jornada que agafa tot el sentit amb la crisi que pateix la societat i per les lleis imposades des de Madrid. Terribas ha fet èmfasi en què els partits que tenen potestat han de dur a terme accions valentes per lluitar contra l'atur.

Joan Maria Terribas

És una jornada que pren tot el sentit amb la crisi que tenim i les condicions laborals imposades per les lleis de Madrid. El treballador està en una situació que requereix una protesta important.


El president del PP, Jordi Carreras, ha demanat que es confiï en la tasca del govern encapçalat per Mariano Rajoy, ja que és una situació complexa que requereix temps per solucionar-la.

Jordi Carreras

El que hem de demanar des del PP és que es confiï en les polítiques que està fent el govern. És una situació molt complicada que requereix temps.


El portaveu municipal del PSC, Ferran Villaseñor, ha manifestat que la reivindicació del Dia del Treballador és necessària per les persones que estan a l'atur i perquè els ciutadans sense feina estan perdent l'accés a uns determinats serveis.

Ferran Villaseñor

És necessària per les persones que estan a l'atur i perquè persones que estan a l'atur estan perdent l'accés a uns serveis per part d'una manera de veure la política.


El copresident d'ICV, Xavier Boix, ha subratllat que cal reivindicar els drets laborals, a més de feina digna i l'aturada de les retallades.

Xavier Boix

Hem de reivindicar els drets que any rere any ens estan treient. Més que mai hem de reivindicar feina digna i la retallada de drets socials i laborals.


La CUP ha afirmat que la manifestació d'enguany és un plus de reivindicació dels drets i contra la reforma laboral. El seu portaveu, Guim Pros, ha recordat que són uns drets que van costar molt d'aconseguir.

Guim Pros

És la reclamació d'uns drets laborals i socials que van costar molt d'aconseguir. Amb el context actual porta un plus de reivindicació davant l'ofensiva que s'està portant a terme amb la reforma laboral.


ICV-EUiA i la CUP es manifestaran aquest dimecres a la marxa convocada a la ciutat per l'Assemblea pels Drets Socials (ADS), mentre que el PSC assistirà a la marxa convocada a Barcelona. Amb relació a CiU, els membres de la formació assistiran a títol individual tant a la convocatòria local com a la barcelonina.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.