L'equip de govern presenta a Mira-sol el Pressupost xifrat en 60,8 milions d'euros


  • Comparteix:

Es modifica la partida d'inversions.

Es modifica la partida d'inversions.

L'avantprojecte del pressupost de 2004 constata que l'Ajuntament disposarà d'una quantitat global de 60,8 milions d'euros, un 17% més que l'any anterior. Polítiques Socials i Joventut és l'àrea que es veu més reforçada amb un increment del 73%, seguida de Medi Ambient i Serveis Urbans. Pel que fa al capítol d'inversions, l'equip de govern ha reduït en un milió d'euros la partida inicial destinada al nou Ajuntament .

La convocatòria extraordinària del consell de districte de Mira-Sol ha servit perquè l'equip de govern faci públiques algunes de les dades de l'esborrany del pressupost, que s'aprovarà d'aquí dues setmanes. El pressupost global de l'Ajuntament és de 60,8 milions d'euros i atorga un increment rellevant a l'àrea de Polítiques Socials i Joventut, que creix un 73%, mentre que Medi Ambient i Serveis Urbans augmenten un 40 i 18%, respectivament.

Per a l'exercici de 2004, l'esborrany del pressupost fixa una xifra d'onze milions d'euros en l'apartat d'inversions. Un apartat que, a última hora, ha patit modificacions en aspectes com el cost del nou Ajuntament que ara se situaria en 2 milions d'euros, un milió menys que en la proposta inicial. El tinent d'alcalde de Promoció Econòmica, Jordi Joly, ha explicat el motiu d'aquesta i altres retallades:

Jordi Joly

Hi hagut una retallada important d'inversions perquè hem d'ajustar-nos a la situació de la ciutat en aquests moments


Els plans inversors de l'Ajuntament també preveuen una despesa de 521.000 euros en l'urbanització del centre, 550.000 en Serveis Urbans i 771.000 en Medi Ambient.

Mira-Sol, escenari on s'han presentat aquestes xifres, s'emporta el pessic més sucós amb les obres de la Biblioteca que, aquest any, s'enduran 5 milions d'euros.

L'Associació de Veïns de Sant Joan considera que aquesta proposta de pressupost és una 'estafa' perquè, segons diu, el document preveu com a única inversió al districte l'urbanització del carrer Sevilla. El seu portaveu, Josep Mª Àngel, ha dit que els veïns estan farts d'estar a la cua de les demandes ciutadanes:

Josep Mª Àngel

Nosaltres estem finançant les inversions de la ciutat amb la venda dels terrenys de Can Mates!


Més contundent ha estat el portaveu d'ICV-EA que ha afirmat que l'increment de l'IBI en un 14% ha estat la clau que ha permès a l'Ajuntament disposar d'un pressupost raonable. Xavi Boix també ha criticat que l'equip de govern hagi encorsetat en 150.000 euros la partida gestionada pels districtes:

Xavi Boix

Primer s'han d'establir les prioritats dels distrcites i després ja és dirà quan costa cada actuació


Per la seva banda, el portaveu del PSC, Jordi Menéndez, ha advertit que si l'Ajuntament continua amb aquesta política pressupostària no es podrà invertir en la ciutat ni donar serveis als ciutadans. Segons Jordi Menéndez, aquesta situació podria portar al consistori a augmentar la pressió fiscal i aturar la despesa pública i social.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.