Romeva i altres eurodiputats critiquen la politització del Constitucional


  • Comparteix:

Romeva, a l'esquerra, i altres eurodiputats catalans, en una imatge d'arxiu / Font: ACN

Romeva, a l'esquerra, i altres eurodiputats catalans, en una imatge d'arxiu / Font: ACN

L'eurodiputat santcugatenc per ICV Raül Romeva, juntament amb altres eurodiputats catalans i bascos de tots els partits tret del PP, ha demanat a la Comissió Europea que actuï davant la manca d'independència del Tribunal Constitucional espanyol. Aquesta petició arriba després que es fes públic la militància del president del TC, Francisco Pérez de los Cobos al PP.

Ramon Tremosa i Salvador Sedó (CiU), Maria Badia i Raimon Obiols (PSC), Raül Romeva (ICV), Izaskun Bilbao (PNB) i Iñaki Irzabalbeitia (Aralar, en representació d'ERC) reclamen a Brussel·les que imposi criteris europeus d'independència judicial a l'Estat espanyol. La militància al PP del president del TC, Francisco Pérez de los Cobos, almenys del 2008 al 2011, viola una de les condicions per ser membre de la UE: l'establiment d'un sistema judicial independent i eficaç.

La queixa de CiU, el PSC, ICV, el PNB i Aralar arriba després que el juliol passat es fes públic que l'actual president del TC, Francisco Pérez de los Cobos, havia estat militant del PP entre el 2008 i el 2011 si bé el 2010 ja exercia com a magistrat de l'alt tribunal. Un fet que, segons recorden els eurodiputats en la carta signada, viola la llei orgànica del poder judicial que estableix que 'els jutges i magistrats no podran pertànyer a partits polítics o sindicats o treballar per als mateixos'. Destaquen també que el fet que el militant d'un partit dirigeixi l'alt tribunal d'un país 'és un fet únic a Europa'.

En la carta lamenten també l'actuació del fiscal general de l'Estat, Eduardo Torres-Dulce, que va firmar un decret per iniciar els tràmits de substitució del fiscal superior de Catalunya, Martín Rodríguez Sol, després que aquest es posicionés a favor de la celebració d'una consulta sobiranista legal.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.