El PSC reclama prioritzar la lluita contra la pobresa i l'exclusió social


  • Comparteix:

La recollida d'aliments s'ha incrementat per fer front a les necessitats actuals

La recollida d'aliments s'ha incrementat per fer front a les necessitats actuals

El PSC critica les polítiques de CiU a la Generalitat i del PP a la Moncloa que aboquen les famílies a situacions d'empobriment. Els socialistes, que han emmarcat aquestes declaracions en el Dia Internacional de Lluita contra la Pobresa i l'Exclusió Social, defensen el paper dels ajuntaments per minimitzar els efectes de les retallades i reclamen que el govern català situï com a prioritat la lluita contra la pobresa a Catalunya.

El PSC lamenta que els governs 'conservadors' de CiU i del PP estiguin eliminant drets de ciutadania 'pervertint' lleis i implementant retallades pressupostàries que provoquen una major desigualtat social en comptes d'apostar per programes socials.

El portaveu del PSC, Ferran Villaseñor, ha destacat que un alt percentatge de la població santcugatenca ho està passant malament i que són els municipis els primers que afronten, amb recursos propis, les mancances produïdes per les retallades estatals i nacionals. Per aquest motiu, demana que l'alcaldessa, Mercè Conesa, i la Generalitat defensin el municipalisme davant la recentralització que comportarà la futura llei de reforma de les administracions locals del PP.

Ferran Villaseñor

Menys municipalisme vol dir més pobresa i és el que està fent el PP.


Els socialistes reclamen que la Generalitat reformi la Renda Mínima d'Inserció adaptada a les noves realitats socials o bé impulsi la Renda Garantida de Ciutadania i que augmenti les partides de beques menjador. A més, demanen solucions per resoldre el sobreendeutament de les famílies relacionat amb l'habitatge, accions específiques per abordar l'atur de les persones majors de 50 anys i que posi en marxa actuacions que facilitin la cohesió social com els plans d'ocupació.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.