Manglano aposta per eliminar les aportacions públiques als partits


  • Comparteix:

Manglano s'ha trobat amb militants en un acte organitzat per les NNGG del PP

Manglano s'ha trobat amb militants en un acte organitzat per les NNGG del PP

L'exconseller d'Economia de la Comunitat de Madrid Percival Manglano (PP) aposta per eliminar totes les subvencions públiques als partits polítics, sindicats i patronals com a mesura per millorar la transparència i evitar així la corrupció. Manglano, que aquest dissabte ha visitat Sant Cugat convidat per les Noves Generacions del PP al Vallès Occidental, també ha qualificat d''error' creure que la prosperitat de les diferents territoris de l'Estat espanyol depèn del repartiment de fons públics.

Davant els casos i informacions sobre presumpta corrupció que esquitxen diferents formacions polítiques, el també membre del comitè executiu del PP a la Comunitat de Madrid Percival Manglano ha marcat la transparència com a principal mesura per prevenir-los. En aquest sentit, Manglano ha apostat en una entrevista a Cugat.cat per eliminar les subvencions públiques i basar el finançament polític en les aportacions privades.

Percival Manglano

Una de les coses que defenso és que els partits polítics es financïin exclusivament a través de donacions voluntàries. Els partits, sindicats i patronals han de retre comptes als afiliats.


Manglano també ha comentat la situació de Catalunya. Segons el dirigent popular, tant Madrid com Catalunya aporten més al sistema espanyol del que reben, però també tenen una renda superior. En aquest sentit, l'exconseller d'Economia madrileny ha afirmat que el sistema de finançament autonòmic està 'mal dissenyat' i ha assegurat que és un 'error' pensar que la prosperitat depèn només del repartiment de les transferències públiques.

Percival Manglano

La prosperitat no depèn del repartiment dels fons públics. Tenim massa tendència a pensar que una comunitat és rica o pobra en funció de les tranferències públiques i això és un error.


És per això que Manglano ha destacat la necessitat de preguntar-se per què el discus polític independentista creix, ja que si bé Catalunya aporta més del que rep, això també succeeix a altres territoris.

Tot i així, Manglano ha destacat que, davant xifres del PIB similars de les dues regions, el tamany de la despesa pública de la Generalitat gairebé duplica el de la Comunitat de Madrid. Unes xifres que, segons Manglano, no es justifiquen només pel fet que Catalunya tingui més població i més competències.

Manglano ha aprofitat l'acte de les NNGG, obert només a la militància, per presentar el seu llibre 'Pisando charcos', en el qual parla de la necessitat d'una regeneració política.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.