Sant Cugat se suma al manifest del 8 de març


  • Comparteix:

L'adhesió al manifest ha tingut lloc durant el ple municipal / Foto: Localpress

L'adhesió al manifest ha tingut lloc durant el ple municipal / Foto: Localpress

Sant Cugat ha demanat aquest dilluns més equitat i igualtat d'oportunitats per a les dones amb l'adhesió del manifest del 8 de març. El text, que sorgeix d'una moció conjunta de CiU, el PSC, IVC-EUiA i la CUP, vol combatre qüestions com la desigualtat salarial, la segregació ocupacional, les desigualtats en les tasques domèstiques i la violència masclista.

La moció estableix que, en la societat actual, encara són presents certes estructures i situacions que dificulten el ple desenvolupament de les dones. Per assolir la igualtat de gènere, les formacions han reivindicat la tasca de les polítiques municipals com el suport a les víctimes de violència masclista i la promoció de les dones, uns serveis amenaçats per la Llei de Racionalització i Sostenibilitat de l'Administració Local (LRSAL).

La tinenta d'alcalde de Serveis a la Ciutadania, Susanna Pellicer, ha subratllat la importància de sumar-se al manifest del 8 de març perquè, en l'actualitat, hi ha polítiques com la llei de l'avortament que amenacen els drets de la dona.

Susanna Pellicer

El cas més actual és la reforma de la llei de l'avortament que suposa un atac a la dignitat de la dona i el dret a decidir sobre el seu cos.


El PP ha estat l'única formació que hi ha votat en contra. La regidora del PP, Maria Dolors Domènech, ha titllat de 'pamflet' la moció i ha manifestat que l'opinió pública fa creure a la dona que té el dret al seu propi cos per treure's la vida que porta dins. A més, ha afegit que el text no està realment a favor de la igualtat.

Maria Dolors Domènech

L'opinió pública fa creure a la dona que pot acabar amb la vida que porta dins. Ens hauria agradat un text que realment estigués a favor de la igualtat.


El text també demana que es garanteixi la igualtat d'oportunitats de les dones i sol·licita la col·laboració de les institucions, els agents socials i la ciutadania per assolir-la.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.