ERC-NECat-Catalunya Sí vol una directiva europea contra la LGTBfòbia


  • Comparteix:

Se celebra el Dia Internacional contra la LGTBfòbia / Foto: ACN

Se celebra el Dia Internacional contra la LGTBfòbia / Foto: ACN

La coalició per a les eleccions europees d'ERC-NECat-Catalunya Sí es compromet a defensar a Europa la lluita contra la discriminació per orientació sexual i identitat de gènere. Coincidint amb el Dia Internacional contra la LGTBfòbia, la candidatura ha assegurat que treballarà per impulsar una directiva contra aquest tipus de discriminació.

La coalició recorda que fa 24 anys que la homosexualitat va ser retirada de la llista de l'Organització Mundial de la Salut de malalties mentals. Tot i així, incideix que encara hi ha molts països de la Unió Europea que no garanteixen el dret de persones lesbianes, gais, transexuals o bisexuals (LGTB) al matrimoni o l'adopció, així com que no disposen de lleis que els protegeixin davant casos de discriminació.

A més, la Comissió Europea no disposa de cap legislació que permeti lluitar de manera específica contra aquest tipus de discriminació. És per això que ERC-NECat-Catalunya Sí vol impulsar al Parlament Europeu una directiva contra la LGTBfòbia. En aquest sentit, el número 30 de la candidatura d'ERC-NECat-Catalunya Sí, el santcugatenc Èric Gómez, ha destacat la necessitat d'una legislació global que garanteixi els drets d'aquest col·lectiu a la Unió Europea.

Èric Gómez

Entenem que la Comissió Europea ha d'elaborar una legislació per lluitar, de forma global, contra la discriminació per raó d'orientació sexual i identitat de gènere.


Gómez també ha subratllat que és important que els països europeus no retrocedeixin en termes de drets i ha recordat que n'hi ha d'altres, com Rússia, que impulsen l'homofòbia d'Estat.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.