Més d'un centenar de parelles se citen avui amb el Paga-li Joan


  • Comparteix:

Una edició anterior del Paga-li Joan / Foto: Localpres

Una edició anterior del Paga-li Joan / Foto: Localpres

Més d'un centenar de parelles ballaran aquest diumenge a les vuit del vespre el ball del Paga-li Joan, una de les tradicions més arrelades a la ciutat. Concretament, 61 parelles d'adults i 44 d'infants dansaran enguany el ball del vano i del ram al so de la música de la Cobla Sant Jordi Ciutat de Barcelona a l'Hort de l'Abat - Jardins del Paga-li Joan.

El dia de Sant Pere marcarà un any més l'arribada a Sant Cugat de la dansa i la tradició del Paga-li Joan. La comissió organitzadora ha explicat que una de les novetats d'aquesta edició és el disseny del vano, enguany a càrrec d'un alumne de l'Escola d'Art i Disseny.

La membre de la comissió Ariadna Gamonal ha explicat que tenen totes les parelles preparades i confien que sortirà un bon espectacle.

Ariadna Gamonal

Les sensacions són positives de cara a diumenge. Ho tenim tot lligat i confiem en els balladors.


Una altra de les novetats és la nova coreografia dels Geganters de Sant Cugat. Els nous moviments inclouen més girs i acostaran el seu ball a la dansa tradicional que fan les parelles del Paga-li Joan i que enguany inclou l'alcaldessa, Mercè Conesa, entre els balladors.

En l'edició anterior, l'Assemblea Nacional Catalana (ANC) va penjar una estelada de 150 metres quadrats al campanar del Monestir durant el ball, com acte reivindicatiu a favor de la independència.

El Paga-li Joan té els seus orígens en una dansa per festejar entre enamorats i està patrocinat enguany per Ferrer HealthTech, el Sant Cugat Centre Comercial (SCCC) i Sorea.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.