Més de 500 alumnes de centres santcugatencs comencen avui la 'sele'


  • Comparteix:

Els joves comencen avui una cita important / Foto: ACN

Els joves comencen avui una cita important / Foto: ACN

523 alumnes procedents dels instituts i col·legis santcugatencs afronten des d'aquest dimecres les Proves d'Accés a la Universitat (PAU), la coneguda 'selectivitat', que juntament amb la nota obtinguda durant el batxillerat marcarà la nota de tall. L'institut Angeleta Ferrer, amb 100, és el centre que més alumnes envia aquest curs a fer l'examen mentre que Pureza de María, amb 22, és el que menys alumnes aporta. Les proves duren tres dies.

La xifra d'alumnes de centres santcugatencs que cursen la selectivitat és similar a la d'anys anteriors. Els centres que més alumnes aporten són l'institut Angeleta Ferrer (100), l'escola Viaró (73) i La Farga i l'Àgora (54). Els centres que menys alumnes envien són el Pureza de María (22), l'institut Leonardo (32) i El Pinar (41).

En la fase general, els alumnes s'examinen de quatre matèries comunes: llengua catalana i literatura, llengua castellana i literatura, llengua estrangera, història o història de la filosofia i una matèria de modalitat, tot i que es poden examinar de fins a tres. Els alumnes que obtinguin un cinc de mitjana entre la nota de batxillerat i la fase general de les PAU hauran superat les proves i tindran la nota d'accés a la universitat.

En la fase específica, es ponderen les dues millor qualificacions de matèries vinculades als estudis que es vulguin cursar i es calcula la nota d'admissió, que pot arribar fins als 14 punts. Les notes obtingudes en les matèries examinades com a fase específica caduquen als dos anys.

Com a novetat, i coincidint amb les PAU, 703 alumnes procedents de matrícula lliure i de cicles formatius de grau superior faran la prova d'aptitud personal, és a dir, una prova de llengua catalana i una prova de llengua castellana, per accedir als graus en Educació infantil i primària.

Els estudiants podran conèixer les notes a partir del 27 de juny a Internet i el 30 de juny als seus centres.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.