La Generalitat ja ha activat el pla per la prevenció d'incendis forestals


  • Comparteix:

L'objectiu del pla és evitar aquest estiu incendis forestals

L'objectiu del pla és evitar aquest estiu incendis forestals

Com cada any per aquestes dates, la Generalitat ha posat en marxa les mesures de prevenció d'incendis forestals, amb un seguit de restriccions que s'allargaran fins el 15 d'octubre. Bàsicament, queda prohibit fer foc al bosc, cremar vegetació o llençar qualsevol objecte encès o que pugui provocar un incendi.

Segons un decret del govern català, des del dia 15 de març i fins el 15 d'octubre entren en vigor les restriccions previstes per prevenir els incendis forestals. I és que tal i com explica la tècnica de Medi Ambient, Gemma López, ara comença una època de risc per unes condicions climàtiques més adverses.

Gemma López

Entrem en una època de risc d'¡incendis forestals, amb unes condicions climàtiques adverses, i s'ha d'extremar la vigilància a l'hora de fer foc.


Entre les principals mesures destaca la prohibició de encendre foc per qualsevol tipus d'activitat en terrenys forestals, estuguin o no poblats. Això inclou la prohició de cremar rostolls, marge o qualsevol tipus de vegetació, fer focs d'esbarjo a excepció de les zones recreatives i d'acampada, o fer focs per a activitats relacionades amb l'apicultura.

D'altra banda, també està prohibit llençar objectes encesos, cohets o petards o abocar escombraries i restes vegetals i industrials en zona forestal.

En cas de voler realitzar una d'aquestes activitats, és necessari demanar la pertinent autorització. Ho explica Gemma López.

Gemma López

Per fer foc en zona forestal cal autorització de la Generalitat, que es pot tramitar des de l'Ajuntament. Si és en zona urbana, el permís el dóna el propi consistori.


D'altra banda, l'Ajuntament està preparant aquests dies el pla d'emergències locals, amb la voluntat de coordinar-se amb el Parc de Collserola i també coordinar tots els efectius de vigilància i seguretat locals.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.