Els versots criden a la mobilització ciutadana i la crítica social


  • Comparteix:

Moment dels versots

Moment dels versots

Els versots dels Diables de Sant Cugat han tornat a ressonar aquest dissabte a la plaça d'Octavià, enguany amb una punyent crida a la mobilització ciutadana contra les injustícies, la corrupció i les retallades. Més teatralitzats que mai, les seves rimes iròniques han ofert un repàs a l'actualitat farcit de sàtira i crítica amb tocs d'humor.



Un any més, els versots no han deixat ningú indiferent. La plaça d'Octavià ha aplaudit, rigut i xiulat unes rimes carregades de crítica que han fet diana en polítics, retallades i injustícies.

Enguany, però, els diables han aparegut sobre l'escenari amb gags musicals que han donat pas al so dels crus titulars d'actualitat sobre la corrupció, el tancament de Canal 9, la immigració i l'habitatge, entre d'altres. Lligats i mordassats; a poc a poc, la veu dels diables s'ha deslliurat per sentir un clam a la mobilització ciutadana contra totes aquestes situacions. Fins i tot, els diables que donen veu als versots han vist com els tallaven el cabell sobre l'escenari.

En l'àmbit local, els versots han carregat contra l'Ajuntament, la falta d'espai per a les entitats, el projecte d''smart city' i la mateixa Festa Major, que segons els Diables, a més de ser poc participativa i popular, ha de fer front a les queixes de la parròquia de Sant Pere d'Octavià.

Versot

La notícia d'un despreniment arriba al cor de molta gent i la solució és moure els actes de Festa Major. Tot això fa molta pudor, ai senyor rector no ho haurà provocat vostè per deixar-nos sense Festa Major?


Més enllà de Sant Cugat, els Diables també han dedicat els seus versots al Mundial de Futbol, la llei de l'avortament, l'escolarització en castellà, les retallades, el rei Felip i el dret a decidir.

Versot

No us venem la independència, no us donem la solució, només que se'ns escolti quan donem la nostra opinió. Volen que el poble calli, que s'aixequi tota la plaça a favor del dret a decidir.


Després d'escalfar l'ambient amb els versots, els Diables han pujat la temperatura de la plaça d'Octavià amb un esclat de festa al ritme de la pirotècnia i la música.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.