La Festa Major supera les expectatives de participació, segons l'organització


  • Comparteix:

La plaça de l'Om, un dels espais que s'han omplert a vessar / Foto: Flickr Premsa Sant Cugat

La plaça de l'Om, un dels espais que s'han omplert a vessar / Foto: Flickr Premsa Sant Cugat

El regidor de Cultura, Xavier Escura, assegura que la Festa Major d'enguany ha superat les expectatives per l'alta participació dels santcugatencs. A l'espera de les xifres definitives, Escura admet que l'elevada assistència a molts actes i espais de la ciutat obre el debat de com incorporar nous barris com Volpelleres i Can Mates a la celebració per no morir d'èxit. La festa ha inclòs més de 250 activitats en quatre dies amb 80 entitats implicades, sense cap incidència remarcable.

Segons l'organització, les assistències més elevades fins a les nou del vespre d'aquest diumenge han estat el concurs d'arrossos, el concert d'Hotel Cochambre, el Correfoc, l'espectacle 'Quadrigènia' i el concert dels Deudeveu. L'actuació de l'Esbart, la nit d'aquest dissabte al DesPlaça Jove i els concerts d'Albert Pla i Oques Grasses també han registrat una elevada afluència de públic.

En aquest sentit, Escura ha destacat que la implicació de la ciutadania ha desbordat les previsions de l'organització. A més, ha remarcat, l'oferta més exitosa ha estat la que té segell santcugatenc.

Xavier Escura

A partir dels pregoners, les iniciatives clàssiques i locals han tingut molt èxit.


El regidor de Cultura aposta per mantenir el model de places per acollir els actes, però també considera que cal estudiar què fer en els propers anys per evitar que l'alta participació faci morir d'èxit la festa.

Xavier Escura

Potser és el moment de deslocalitzar. No tot s'acaba al casc antic i es poden fer actes més enllà sense que passi res.


Canvis d'última hora i consolidació d'espais
Escura ha destacat que, a poques hores de l'inici de la festa, l'organització reaccionés amb eficàcia per reordenar la programació després que l'església del Monestir hagués de tancar pel despreniment de morter del sostre.

Un altre dels aspectes a destacar, segons Escura, és l'estrena del Celler Cooperatiu com a espai musical de la Festa Major i la consolidació dels espais d'Arrel i DesPlaça Jove.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.