Dos detinguts en l'operació contra el club de fumadors de cànnabis Kali


Temes relacionats

Àngel Benito (ClubKali): 'Busquem un marc regulador per estar tranquils' ( 3/des/12)


  • Comparteix:

Els Mossos d'Esquadra han detingut el secretari i el tresorer del Club Kali aquest dijous a la nit en una operació contra aquest espai de fumadors de cànnabis, ubicat al carrer de Vallès de Sant Cugat. Els agents policials han escorcollat el local des de mitja tarda i fins dos quarts de dotze de la nit, i han confiscat material del club, segons ha pogut comprovar Cugat.cat en el lloc dels fets.

Segons l'advocada del Club Kali, el president de l'entitat, Àngel Benito, es troba fora de viatge i està citat aquest divendres per declarar. La mateixa lletrada ha avançat a aquest mitjà que no es descarten més detencions en les properes hores.

El Club Kali, amb més de 1.000 socis de tot Catalunya, té la seva seu a Sant Cugat. L'entitat forma part de la Federació d'Associacions Cannàbiques Autoregulades de Catalunya (Fedcac), una agrupació que està sent investigada des d'aquest dimecres, en un cas sense cap vinculació directa amb el santcugatenc.

Aquesta entitat ha denunciat, en declaracions a Cugat.cat, la 'persecució sistemàtica' que pateixen per part del departament d'Interior de la Generalitat. El tresorer de la Fedcac, Albert Mayol, ha titllat de 'desproporcionada' l'actuació policial i ha criticat que amb recursos públics s'intenti acusar una entitat legal d'un delicte contra la salut pública.

Albert Mayol

Intueixo que estan buscant proves per acusar l'associació d'un delicte contra la salut pública. S'enduran la marihuana i les resines que evidentment hi ha al local i que, a més, són propietat dels socis. La policia està actuant d'una forma totalment desproporcionada.


Mayol ha defensat la legalitat de les associacions cannàbiques com el Club Kali. En aquest sentit, ha assegurat que l'entitat santcugatenca segueix tots els procediments legals establerts: cultiu per al propi consum, compartit només entre socis i en un àmbit privat.

Albert Mayol

No hi ha d'haver cap problema en el moment que un grup de persones decideixen realitzar un cultiu per al propi consum, a més de compartit i fet en un àmbit privat, si tot això està degudament articulat i amb uns estatuts ben redactats. Aquesta és l'essència d'una associació cannàbica.


Segons 'El País', l'operació s'està desenvolupant per ordre judicial i es troba sota secret de sumari.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.