L'associació catalana del Parkinson organitza un vetall d'activitat amb motiu del Dia Mundial de la malaltia


  • Comparteix:

El dia 11 d'abril és el Dia Mundial del Parkinson.

El dia 11 d'abril és el Dia Mundial del Parkinson.

La delegació local de l'Associació Catalana per al Parkinson organitza diiferents activitats per després de Setmana Santa destinades a donar a conèixer la malaltia i a recollir fons per a l'entitat amb motiu de la celebraciño del Dia Mundial d'aquesta malaltia el proper 11 d'abril. L'objectiu és, sobretot, donar a conèixer els serveis que s'ofereixen des de la la Casa de Cultura, i que ara s'ampliaran amb teràpia ocupacional.

El fet que el Dia Mundial del Parkinson coincideixi aquest any amb la Setmana Santa ha portat a l'Associació Catalana del Parkinson a passar moltes de les activitats a després de festes.

Aquest és també el cas de la nostra ciutat, on el dia 17 d'abril es muntarà una taula informativa a la plaça Octavià, amb la voluntat d'informar sobre aquesta malaltia i també dels serveis que ofereix l'associació a nivell local.

I és que per al responsable de l'Associació Catalana per al Parkinson a Sant Cugat, Andreu Baldi, aquesta és una malaltia que molta gent no coneix.

Andreu Baldi

El col·lectiu de parkinsonians és molt més petit que el de malalts de càncer, i la majoria de gent no té ni idea de què és aquesta malaltia.


Un dels principals reptes de l'entitat és precisament, que les persones malaltes de parkinson coneguin els serveis que ofereix l'associació i s'adonin de la importància de fer teràpia, ja que això millora la qualitat de vida i retarda l'avenç de la malaltia.

Actualment, la delegació local de l'Associació Catalana per al Parkinson ofereix a la Casa de Cultura un servei de fisioteràpia, logopèdia i psicologia, tot i que estan estudiant ampliar aquestes activitats.

Andreu Baldi

De moment fem tres teràpies però ara hem començat relaxació i en un futur volem fer teràpia ocupacional. Sempre es pot anar apliant.


Per finançar aquestes activitats i també recollir fons per a la investigació, l'associació també ha organitzat una obra de teatre a càrrec del grup de teatre Espiral, que es farà el proper dia 25 a Valldoreix. Els diners que es recaptin amb l'entrada aniran destinats a aquesta finalitat.

D'altra banda, cal recordar que s'ha organitzat una marxa per la Parkinson a nivell català, que es farà el dia 17 i sortirà a les 11 hores de la Portal de l'Àngel i fins a la plaça sant Jaume de Barcelona.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.