Més de 450 escolars participen a la Caravana d'Educació Viària


  • Comparteix:

Foto de família de participants / Foto: Localpres

Foto de família de participants / Foto: Localpres

455 alumnes dels centres Joan Maragall, Pi d'en Xandri, Collserola, Gerbert d'Orlhac, La Farga i El Pinar han participat a la Caravana d'Educació Viària que aquesta setmana s'ha ubicat al parc de Ramon Barnils. La iniciativa, organitzada per l'Ajuntament, la Fundació Mapfre i la Federació Catalana d'Automobilisme, promou actituds responsables assajant situacions reals. Segons la Fundació Mapfre, el 43% dels escolars creua alguna vegada un pas de vianants sense mirar o amb el semàfor vermell quan no ve cap cotxe.

La Caravana d'Educació Viària és una activitat gratuïta dirigida a escolars entre 10 i 12 anys. Els 455 nens participants han après comportaments i actituds cíviques a l'entorn vial per mitjà de l'ensenyament teòric i pràctic de la seguretat viària.

La caravana està dotada d'una aula on els escolars reben una breu sessió teòrica sobre conceptes bàsics de circulació en els diferents rols (vianant, conductor i viatger) impartida per monitors especialitzats i amb la col·laboració de la Policia Local. Després fan sessions pràctiques en un circuit de karts, on es plantegen situacions reals i se’ls proposa com gestionar-les, tot respectant les normes de seguretat i convivència viària.

Segons l'últim 'Estudi sobre el comportament de l'educació viària en els escolars catalans' de la Fundació Mapfre, creuar alguna vegada un carrer per un pas de zebra sense mirar, per un lloc sense semàfor o amb el semàfor en vermell quan no ve cap cotxe segueix sent la conducta de risc més estesa entre el 43,3 % dels escolars catalans.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.