La PAHC ocupa una seu del BBVA a la Floresta per una hipoteca de Vallvidrera


  • Comparteix:

Una desena de membres de l'anomenada Plataforma d'Activistes per l'Habitatge i contra el Capitalisme (PAHC) han ocupat aquest dimecres una seu del BBVA al districte de la Floresta. La plataforma protesta per la situació d'una hipoteca de Vallvidrera que gestiona aquesta oficina, ubicada a prop de l'estació de Ferrocarrils de la Generalitat (FGC) d'aquest districte. L'afectat demana que es reestructuri el seu deute amb el banc i que es suspengui la subhasta de la seva vivenda, prevista per aquest dimecres. Els ocupants anuncien que passaran la nit a la seu bancària com a mesura de pressió, tot i que el BBVA els ha proposat negociar el cas dilluns de la setmana que ve.

El veí de Vallvidrera afectat i els membres de la PAHC asseguren que estan disposats a ocupar el temps que faci falta a la seu florestana del BBVA. El col·lectiu denuncia la poca predisposició del banc a negociar el deute.

Una de les ocupants i membre de la PAHC de Sant Adrià del Besòs, Berta Martínez, ha explicat a Cugat.cat que no confien en la proposta de reunió del banc per aquest dilluns i es compromet a pressionar l'entitat fins que renegociï la hipoteca de l'afectat.

Berta Martínez

Passarem aquí la nit i demà farem assemblees per veure si ens hi quedem. Existeix la llei de la segona oportunitat, que és aplicable en el seu cas.


Al llarg del matí, diversos veïns de la Floresta s'han acostat a la seu del BBVA per mostrar el seu suport a la reivindicació de la plataforma.

Una plataforma nascuda d'un trencament amb la PAH
La Plataforma d'Activistes pel Dret a l'Habitatge i contra el Capitalisme (PAHC) ha explicat a Cugat.cat que és una escissió recent de la Plataforma d'Afectats per la Hipoteca (PAH). Aquest moviment crític amb la plataforma d'Ada Colau ha realitzat altres accions de protesta i ocupacions a ciutats de l'Estat espanyol com Alacant, Gijón i Madrid.





  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.