Prorrogat el servei de prendre mesures dels camps electromagnètics


  • Comparteix:

Equip de mesura dels camps electromagnètics / Foto: Localpres

Equip de mesura dels camps electromagnètics / Foto: Localpres

Sant Cugat prorroga fins al 20 de juliol el servei de prendre mesures dels camps electromagnètics de radiofreqüència als domicilis particulars. Des de l'abril, l'Ajuntament ha rebut 14 peticions de mesures per part de veïns i tots els valors estan per sota dels nivells màxims que fixa la normativa vigent. Les sol·licituds es poden fer enviant un correu electrònic a bustiaciutadana@santcugat.cat.

D'aquestes 14 sol·licituds, la Unitat de Telecomunicacions ja ha pres mesures en nou habitatges gràcies a l'equip de mesura portàtil cedit per la Generalitat.

De les mesures fetes fins ara, tots els nivells obtinguts estan molt per sota dels nivells màxims permesos que fixa la normativa vigent. Concretament, la mesura amb els valors més alts està nou vegades per sota dels nivells màxims i la dels valors més baixos els situa fins a 76 vegades per sota dels nivells màxims.

Els resultats de totes aquestes mesures es poden consultar al web del projecte Governança Radioelèctrica.

Un dels objectius del projecte Governança Radioelèctrica és la transparència amb la ciutadania respecte dels camps electromagnètics de radiofreqüència. D'aquesta manera es vol ajudar a minimitzar la percepció del risc que una part de la ciutadania té respecte a la possible relació entre l'exposició a les radiacions dels camps electromagnètics de radiofreqüència i els efectes sobre la salut. Amb aquest projecte es vol aconseguir que el desplegament de les infraestructures de comunicacions sense fil es faci sense dificultats.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.