Comença la 30a edició del curs d'estiu de la Unipau


  • Comparteix:

El curs té lloc al Centre Borja

El curs té lloc al Centre Borja

El 30è curs d'estiu de la Universitat Internacional de la Pau (Unipau) comença aquest dijous i s'allargarà fins dimecres de la setmana vinent, amb 'Els fils que mouen els conflictes' com a temàtica central. La inauguració institucional té lloc a les set de la tarda, al Centre Borja, i, posteriorment, hi haurà la conferència inaugural del director del Centre Noruec de Construcció de la Pau, Mariano Aguirre.

La xerrada d'Aguirre substitueix la prevista inicialment d'Adolfo Pérez Esquivel, Premi Nobel de la Pau i president honorífic de la Fundació Universitat Internacional de la Pau.

Les conferències tindran lloc al Centre Borja i hi sobresurten:

Divendres
La gran atracció serà la xerrada de la directora associada de l'Institut Transnacional, presidenta de l'Observatori de la Mundialització i vicepresidenta de l'associació Attac, la francesa Susan George, que parlarà sobre 'els conflictes que acompanyaran el canvi climàtic'.

Dissabte
El director honorífic de la Càtedra Unesco de la Filosofia per la Pau de la Universitat Jaume I de Castelló, Vicent Martínez, farà una aproximació a la 'filosofia per fer les paus'. L'estat d'Ucraïna i el jihadismes seran altres temes que s'abordaran al llarg de la jornada.

Diumenge
El professor de Ciències de la Comunicació de la UAB José María Perceval oferirà una xerrada sobre els conflictes i interessos al Sàhara, mentre que la politòloga Itziar Ruiz-Giménez aprofundirà en els casos de la República Centreafricana i Somàlia.

Dilluns
Les xerrades se centraran en els conflictes als països àrabs, l'equilibri entre Rússia i la Xina i les noves estratègies bèl·liques. El mateix dia el president de la Unipau, Arcadi Oliveres, acostarà una xerrada sobre el paper de la comunitat internacional en els conflictes.

Dimarts
El president del Centre Delàs d'Estudis per la Pau, Pere Ortega, farà una aproximació al mercat armamentístic parlant sobre el 'lobby político-militar industrial a Espanya'. La relació entre els bancs i els conflictes seran l'eix vertebrador d'algunes de les xerrades de la jornada.

Dimecres
L'última jornada del curs tindrà ponències sobre la gestió de conflictes, on es posaran sobre la taula propostes per acabar amb ells.

Consulta aquí el programa detallat.

Preus per participar al seminari d'estiu:
- 70 euros (curs complet)
- 40 euros (matins o tardes)
- 20 euros (un dia)
- Hi ha 50% de descompte per a persones jubilades, a l'atur i estudiants (en opció de curs complet)



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.