Un jove santcugatenc amb altes capacitats estudia a la universitat Technion d'Israel


  • Comparteix:

Jonathan van Win Murcia / Foto: Cedida per la família

Jonathan van Win Murcia / Foto: Cedida per la família

El santcugatenc Jonathan van Win Murcia, de 14 anys, ha estat becat per estudiar en un programa especial d'Israel per a menors amb altes capacitats. El santcugatenc és l'únic europeu seleccionat per aquest programa, al qual s'han presentat més de 5.000 joves de tot el món i n'han seleccionat vuit.

Després de tres dies d'exàmens, van Win ha estat seleccionat per participar en aquest programa vinculat a la universitat Technion, l'Institut de Tecnologia d'Israel, ubicat a Haifa. L'estudiant, el més jove que ha accedit en aquesta convocatòria, ha destacat sobretot per les seves capacitats en matemàtiques i càlcul, fet que el permet completar els seus estudis i finalitzar la carrera amb només 18 anys.

Fins ara, Jonathan anava a l'escola Hatikva de Valldoreix. De fet, els seus pares es traslladaran a viure també a Israel, on ja resideix la seva germana, que hi estudia batxillerat. La mare, Claudia Murcia, ha explicat que Jonathan és un jove que fa coses pròpies de la seva edat en el temps lliure, tot i que sempre s'ha interessat més en parlar amb els adults.

Claudia Murcia

Ell sempre ha volgut parlar amb gent gran. De petit, al parc sempre anava a parlar amb els avis.


L'adolescent domina català, castellà, anglès, holandès, hebreu i ha començat a estudiar rus. En l'àmbit musical toca el cello, la trompeta i l'ukelele. Jonathan va néixer en un part natural a casa, és vegetarià i viu sense televisió a casa i no juga amb mòbils ni videojocs. La seva mare, que el va alletar fins els tres anys, creu que tots aquets detalls de la seva biografia expliquen que un determinat entorn ha motivat les seves altes capacitats.




  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.