Emborik Ahmed visita Sant Cugat per parlar del conflicte al Sàhara


  • Comparteix:

Ahmed defensa el dret d'autodeterminació del  Sàhara.

Ahmed defensa el dret d'autodeterminació del Sàhara.

El delegat del Front Polisari a Catalunya visita aquest vespre Sant Cugat per oferir una ponència sobre la situació política actual que afronta el Sàhara, pendent que el Marroc accepti el referèndum d'autodeterminació proposat per l'ONU. La xerrada s'emmarca dins les activitats programades per Sant Cugat amb el Poble Sahruí per captar famílies interessades en acollir nens durant l'estiu.

Com cada any, SCAPS organitza unes colònies d'estiu en què famílies santcugatenques ofereixen una llar i una manera diferent de veure el món a una dotzena de nens sahrauís. L'entitat engega una campanya informativa, amb cartellada inclosa, per informar als ciutadans de la situació en què viu aquesta regió.

El primer d'aquests actes serà avui, amb la visita del delegat del Front Polisari a Catalunya, Emborik Ahmed, al punt de les vuit al claustre del Monestir. Allà exposarà la seva visió sobre la situació política i social que atravessa el Sahàra, pendent ara d'una tercera pròrroga dictada per l'ONU dins les negociacions perquè el Marroc accepti el pla de pau proposat per Nacions Unides. Neus Bosch és la responsable d'SCAPS:

Neus Bosch

Uns dos o tres anys tindrien autonomia sota el regne de marroc i després anirien cap al referèndum.


Actualment, sis famílies santcugatenques estan interessades en les colonies d'estiu. Neus Bosch diu que l'entitat ha de captar sis famílies més abans de la primera setmana de juliol, data prevista per a l'arribada dels nens a Sant Cugat.

A l'igual que en les anteriors colònies, la revisió mèdica serà la primera 'activitat' reservada pels nens sahrauís. Al juliol, els nens participaran en casals d'estiu, mentre que a l'agost gaudiran de les vacances amb la seva família d'acollida.

D'altra banda, SCAPS aprofitarà l'estiu per recaptar fons per garantir un àpat diari als usuaris de l'escola bressol que van ajudar a construïr a Arbuk, ciutat agermanada amb Sant Cugat. Neus Bosch:

Neus Bosch

És important que els nenes tinguin un àpat assegurat. Allà la situació és molt precària.


Al marge de la conferència, demà, d'Emboril Ahmed, SCAPS programarà més xerrades que abordaran els costums i la forma de viure al Sàhara i el funcionament de les colònies d'estiu. Unes colònies que desplegaran un total de 8.000 nens a tot Catalunya durant els mesos de juliol i agost.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.