El CRBMC restaura una de les principals obres d'Antoni Viladomat


  • Comparteix:

Detall del quadre / Foto: Departament de Cultura de la Generalitat

Detall del quadre / Foto: Departament de Cultura de la Generalitat

El Centre de Restauració de Béns Mobles de Catalunya (CRBMC), ubicat a Sant Cugat, ha restaurat l'obra 'L'Assumpció de la Mare de Déu amb tots els sants' d'Antoni Viladomat, el pintor per excel·lència del barroc català. El quadre s'exposarà ara temporalment al Museu Comarcal de Manresa abans de retornar-lo al seu emplaçament original, la parròquia de de Santa Maria de Manresa. La intervenció ha estat subvencionada per l'Ajuntament de Manresa i l'Agència Catalana del Patrimoni Cultural.

El quadre, una pintura a l'oli sobre tela de grans dimensions (350 x 200 centímetres), ha estat restaurat seguint el criteri de la mínima intervenció i el màxim respecte per la història de l'obra, amb l'objectiu d'estabilitzar-la i millorar-ne la lectura. L'obra es pot considerar, segons el doctor especialista en l'obra d'Antoni Viladomat i Manalt, Francesc Miralpeix, una de les millors pintures de maduresa d'aquest artista del barroc català. La pintura representa l'Assumpció de Maria amb els apòstols que observen el miracle al voltant de la seva tomba i, simultàniament, en el plànol superior, la Cort Celestial amb la Santíssima Trinitat que l'esperen per rebre-la amb honors.

L'obra és propietat de la parròquia de Santa Maria de Manresa i es quedarà temporalment en dipòsit al Museu Comarcal de Manresa fins que finalitzin les reparacions que s'estan duent a terme a la basílica. Mentrestant, s'estudia el millor lloc on col·locar-la, per a la seva conservació i exposició a l'interior de l'església.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.