Nou farmàcies de Sant Cugat se sumen a la recollida de medicaments del 20 de febrer


  • Comparteix:

Nou farmàcies de Sant Cugat participaran en la 9a Jornada de Recollida de Medicaments del 20 de febrer impulsada pel Banc Farmacèutic. Els establiments recolliran productes sanitaris nous que no requereixen prescripció mèdica, com bolquers, empapadadors, iode, gases i mucolítics, entre d'altres, en benefici de les entitats santcugatenques Fundació Privada Sant Medir i Taller Jeroni de Moragues.

L'objectiu de la jornada, que es fa a Sant Cugat per tercer any consecutiu, és facilitar l'accés als medicaments a les entitats socials del país. Per participar-hi, els santcugatencs hauran d'anar a una de les nou farmàcies col·laboradores i fer allà la compra del producte. Voluntaris i farmacèutics indicaran als clients quines són les necessitats de les associacions escollides i els hi faran arribar la compra.

La coordinadora del Banc Farmacèutic, Montse Moral, ha explicat que els productes que es necessiten no estan finançats per la Seguretat Social, tot i la gran demanda que hi ha.

Montserrat Moral

Són productes que no estan finançats per la Seguretat Social i són molt necessaris. Anem a ajudar on fa falta i no a cobrir l'expedient. Volem ser realment efectius.


La titular de la Farmàcia el Parc Central, Maria José Arévalo, ha explicat que en els últims anys la participació dels santcugatencs ha estat satisfactòria. Arevalo ha posat en valor que les farmàcies també fan el seu donatiu ja que no guanyen diners amb les vendes dels productes que es fan durant la jornada.

María José Arévalo

Hem tingut molt bona resposta per part dels nostres clients perquè amb el Banc Farmacèutic tenen la seguretat d'on va destinat allò que compren i que és el que realment necessiten les entitats.


En el cas dels productes adquirits a Sant Cugat, es distribuiran entre la Fundació Privada Sant Medir, el Taller Jeroni de Moragues i el Centre de Primera Acollida de Sarrià SUARA.

Les farmàcies participants són:
Beringues, avinguda de Lluís Companys, 46
Cristina Cullel del Valle, passeig de Diputació, 6
Ferreres, carrer de santa Teresa, 40
Les Planes, carrer del Molí de les Planes, 24
Quirante, passeig d'Olabarria, 50
Riera Riviere, carrer de doctor Murillo, 1
Sant Cugat Torreblanca, Rambla del Celler, 97
VolpelleresCentre, avinguda de la Clota, 12
Parc Central, Manel Farrés, 95

L'any passat, hi van participar 11 farmàcies i es van recollir 400 dels 800 medicaments demanats per les entitats de la ciutat.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.