Serveis mínims a Rodalies per a la convocatòria de vaga d'aquest divendres


  • Comparteix:

L'estació de la línia R8 a Sant Cugat / Foto: Localpres

L'estació de la línia R8 a Sant Cugat / Foto: Localpres

El ministeri de Foment espanyol i el departament de Treball de la Generalitat han establert el dispositius de serveis mínims de Rodalies per a la jornada de vaga que els treballadors de Renfe han convocat aquest divendres. La protesta durarà 23 hores i Rodalies prestarà el 66% del servei entre les sis i dos quarts de deu del matí i entre les cinc de la tarda i dos quarts de nou de la nit. La resta de la jornada el servei serà del 33%. Consulta aquí els horaris de la línia R8, amb parada a Sant Cugat.

La protesta també afectarà els trens de Llarga Distància Convencional i Alta Velocitat, un servei que s'assegurarà amb un 72% dels trens afectats. Pel que fa als combois d'Avant, els serveis essencials són del 63%.

Els viatgers amb bitllets adquirits amb antelació pels serveis afectats per la vaga poden sol·licitar el canvi o reemborsament sense cap cost addicional a estacions i agències de viatge. Els usuaris poden obtenir informació detallada al telèfon 902 320 320, al web de Renfe i a Twitter.

La protesta
Els sindicats exposen falta de personal a la demarcació de Barcelona causada per la gestió 'irresponsable' de les direccions de l'empresa en polítiques d'ocupació, expedients de regulació d'ocupació (ERO), trasllats i ascensos, cosa que genera, segons critiquen, precarietat en les condicions de treball i falta de cobertura de vacants. El deteriorament fins a 'límits insostenibles' del servei de Rodalies i Regionals per la 'paralització endèmica' dels plans d'inversió en la millora de la xarxa és una altra crítica que fan els treballadors en aquest conflicte amb l'empresa.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.