Sant Cugat, la ciutat de Catalunya amb més nivell de renda anual neta per llar, segons l'INE


  • Comparteix:

La ciutat lidera la classificació de renda anual neta per llar

La ciutat lidera la classificació de renda anual neta per llar

Sant Cugat és la ciutat catalana amb el nivell de renda neta per llar mitjana més alt, amb 52.881 euros, segons un informe de l'Institut Nacional d'Estadística espanyol (INE). Són dades corresponents al 2013 i indiquen un descens de la renda a Sant Cugat respecte l'any anterior, quan era de 53.088 euros. La renda neta anual de les llars és resultat del conjunt d'ingressos percebut per un domicili una vegada descomptats impostos i les cotitzacions de la seguretat social.

El nivell de renda anual neta per llar de Sant Cugat, però, està per sota de les d'alguns barris de Barcelona. Segons l'INE, Pedralbes (92.755 euros), les Tres Torres (87.532), Sant Gervasi-Galvany oest (76.096), Sant Gervasi-la Bonanova (65.797) i Sarrià-Vallvidrera (63.966) superen la dada santcugatenca.

L'informe també destaca la baixa taxa d'atur de Sant Cugat del 2015, que situa en el 10,5%, fet que la converteix en la millor ciutat de Catalunya en aquest aspecte. Segons aquestes dades, Sant Cugat també lidera la taxa d'activitat de 2015 a Catalunya, amb un 63,7%.

Un altre dels aspectes pels quals destaca Sant Cugat és el nombre de persones que habita a les llars. A la nostra ciutat, vivien el 2015 una mitjana de 2,99 persones a cada domicili, la dada catalana més elevada recollida al treball.

Les dades facilitades per l'INE formen del projecte Urban Audit, de la Unió Europea, per comparar la qualitat de vida de 900 ciutats europees amb la informació recopilada per Eurostat. El treball ha analitzat 109 ciutats de l'Estat espanyol i també les àrees urbanes que envolten els 45 municipis amb més de 100.000 habitants.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.