Els treballadors de Delphi surten avui al carrer per dir 'no' al tancament de la planta de Sant Cugat


  • Comparteix:

La marxa sortirà de la planta local

La marxa sortirà de la planta local

Els treballadors de Delphi surten aquest dissabte al carrer per oposar-se al cessament de l'activitat i per exigir un pla de reindustrialització. La mobilització, amb el lema 'Contra el tancament de Condiesel-Lucas-Delphi', sortirà a les dotze del migdia de la planta i finalitzarà, una hora després, davant l'ajuntament on es llegirà un manifest. El comitè d'empresa, que afronta la negociació d'un ERO, preveu la participació d'un miler de persones.

Els empleats de la multinacional de components d'automòbil lluiran samarretes reivindicatives i animen tothom que estigui vinculat a la companyia a sumar-se a la marxa. La protesta començarà a la seu de l'empresa, al número 97 de l'avinguda de Cerdanyola, i passarà pel Monestir, l'estació de Lluís Millet i el consistori. La manifestació d'aquest dissabte té el suport de CCOO i UGT. De cara a dimecres que ve, el comitè d'empresa ha convocat una concentració, a les quatre de la tarda, davant el Parlament.

Compte enrere per arribar a un acord
El comitè d'empresa té fins al 29 d'abril per arribar a un acord amb la direcció de la companyia sobre les condicions de l'ERO. L'expedient recull el pla social negociat al conveni col·lectiu amb indemnitzacions de 65 dies per any treballat i un procés de prejubilació.

No obstant això, la representació dels treballadors reclama un pla de reindustrialització que garanteixi el manteniment del màxim nombre de llocs de feina. L'única oferta, no vinculant, que hi ha sobre la taula és la de quatre empreses associades que absorbirien 210 contractes. Dues de les companyies serien J.Juan i Gutmar, segons l''Ara'.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.