El Consell d'Infants presenta un paquet de propostes per millorar l'ús del parc de Collserola


  • Comparteix:

El consell s'ha celebrat a la sala de plens / Foto: Localpres

El consell s'ha celebrat a la sala de plens / Foto: Localpres

Activitats gratuïtes al parc de Collserola, accions de comunicació per donar a conèixer la zona, construir una casa de colònies i que les escoles hi organitzin visites periòdiques són algunes de les propostes que el Consell d'Infants ha presentat en compliment de l'encàrrec de l'alcaldessa, Mercè Conesa. L'òrgan participatiu, format per alumnes de 5è i 6è de primària de 16 escoles de Sant Cugat, també ha reclamat canvis en el seu funcionament com la possibilitat que el mateix consell proposi els possibles encàrrecs ja que alguns participants han trobat el d'enguany poc engrescador. Això ha estat durant la sessió de cloenda celebrada aquest dimecres a l'ajuntament.

L'encàrrec de l'alcaldessa feia referència a l'estudi de l'ús que els veïns de la ciutat fan del parc de Collserola, l'opinió que en tenen i, a partir d'aquesta informació, fer propostes de millora al respecte.

Els participants han destacat la feina feta, l'aprenentatge i han posat en valor el fet que la seva veu sigui escoltada. Tot i això, han demanat alguns canvis de cara properes edicions. Això ho ha dit un dels sotspresidents, Juan Llaquet.

Juan Llaquet

Proposem que el tema sigui més divertit i que nosaltres el puguem triar. Ens agradaria convidar amics de l'escola a participar-hi.


Les propostes sorgeixen a partir d'un treball d'observació i anàlisi. Això s'ha fet a través de visites al parc amb experts en flora i fauna. També s'han dut a terme enquestes entre els usuaris del parc. Després d'aquesta recollida de dades, s'ha passat a la fase de debat i negociació de les conclusions finals

La tinenta d'alcalde de Benestar i Ciutadania, Susanna Pellicer, ha presidit el consell que ha recollit les aportacions dels alumnes. La regidora d'Educació, Esther Salat, ha reivindicat la feina dels consellers i el procés seguit fins arribar a les conclusions.

Esther Salat

Fer propostes ben fonamentades és un procés molt important. El vostre paper no és fàcil, sou la veu dels vostres companys.


Entre la bateria de propostes també figuren la creació d'una tira còmica i una sèrie televisiva que mostrin les virtuts del parc, que les escoles recomanin les activitats que s'hi duen a terme i la celebració d'un concurs de dibuix que tingui lloc en l'àmbit del parc. Els mateixos estudiants s'han posat reptes per complir l'encàrrec: volen convidar amics i familiars a visitar el parc i fer cartells per engrescar els santcugatencs.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.