Sant Cugat es queda sense la seu del Bisbat del Vallès


  • Comparteix:

La seu del Bisbat del Vallès serà Terrassa i no pas Sant Cugat.

La seu del Bisbat del Vallès serà Terrassa i no pas Sant Cugat.

Sant Cugat no serà finalment la seu del Bisbat del Vallès. El Vaticà ha anunciat avui formalment la divisió de la Diòcesi de Barcelona en tres nous bisbats, un dels quals tindrà seu a Terrassa. El prior i arxiprest de Terrassa ha manifestat la seva disconformitat en la manera com el Vaticà ha pres la decisió i assegura que els agafa d’imprevist i que no estan preparats perquè Terrassa sigui seu del Bisbat del Vallès.

El futur Bisbat del Vallès passa de llarg i no tindrà la seu a Sant Cugat del Vallès com havia sonat fins ara. Serà Terrassa la que acollirà de diòcesi vallesana ja que s'ha cregut que era la millor opció per raons històriques tenint en compte que va ser la seu del segle V al VIII del Bisbat d'Egara.

Aquest migdia es farà públic el nom del bisbe auxiliar de Barcelona, José Àngel Saiz Meneses, com a bisbe de Terrassa.

La decisió del vaticà, però, ha creat malestar entre bona part de l'estament eclesiàstic català. El prior i arxiprest de Terrassa, Josep Pauses, s’ha mostrat sorprès i molest per la decisió del Vaticà de dividir la Diòcesi de Barcelona en tres bisbats , sense iniciar un període de consultes i consens previ. Josep Pauses assegura que això crearà malestar i divisió interna en el clergat:

Josep Pauses

La sensació és agredolça perquè Terrassa serà la seu del Bibsta però la manera com s'ha pres la decisió és dolenta i crearà problemes.


A més, l’arxiprest assegura que Terrassa no està preparada, de moment, per acollir la seu del Bisbat vallesà. Falta, diu, seminaristes, infraestructura i personal.

En aquest mateix sentit s'havia pronunciat ja el mossèn de la parròquia de Sant Pere d'Octavià. Blai Blanquer creu que la Santa Seu hauria d'haver iniciat, prèviament, consultes per consensuar una decisió tant important com és la divisió de la Diòcesi de Barcelona.

Mossèn Blai Blanquer

Aquesta desició s'ha de parlar molt i iniciar abans un procés de consultes.


D'altra banda, el Vaticà oficialitzarà també avui el nomenament de Lluís Martínez Sistach com a nou arquebisbe de Barcelona en substitució de Ricard Maria Carles, que al setembre farà 78 anys. El sacerdot de l'Opus Dei Jaume Pujol Balcells, de 60 anys, serà el nou arquebisbe de Tarragona, en substitució de Martínez Sistach. La Santa Seu també anunciarà també el nom del valencià Agustí Cortés com a titular de la diòcesi de Sant Feliu, que aplegarà les parròquies del Baix Llobregat, el Garraf i l'Alt Penedès.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.