La Unipau aborda avui l'impacte de la guerra en les dones


  • Comparteix:

Una xerrada de la Unipau de l'any passat

Una xerrada de la Unipau de l'any passat

El 31è curs de la Unipau encara el tercer bloc de conferències amb l'anàlisi de l'impacte de la guerra en les dones. La jornada començarà a dos quarts de deu del matí al Centre Borja amb la intervenció de la diputada de la CUP al Parlament Gabriela Serra, que parlarà sobre la vinculació entre el patriarcat i el militarisme.

A les onze del matí serà el torn de la investigadora de l'Escola Cultural de la Pau Maria Villellas. La ponent examinarà la violència sexual dels conflictes actuals i les principals iniciatives de resposta, així com la invisibilització que s'ha produït al llarg de la història d'aquest fenomen.

A les dotze del migdia, l'advocada i directora de CEAR-Euskadi Patricia Bárcena farà un recorregut sobre la protecció de les dones refugiades i el gènere com a causa de persecució.

Després de dinar, a dos quarts de cinc de la tarda, la periodista especialista en conflictes internacionals i migracions Nora Miralles ofereix una conferència sobre quina empremta deixen les guerres en els règims de gènere, i analitzarà si pot existir la pau no elitista sense renegociar els rols que perpetuen la subordinació de la dona i de la comunitat LGTBI.

Per tancar aquest tercer bloc de xerrades, a dos quarts de sis de la tarda, la professora associada i investigadora de la Pontificia Universitat Javeriana de Colòmbia Donny Meertens explicarà l'impacte que han tingut el desplaçament forçat i l'expropiació de terres durant el conflicte armat intern de Colòmbia sobre les dones, i quins perills i efectes té la restitució de terres per a les dones retornades al camp.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.