Un grup de joves ocupa uns baixos a l'avinguda de Cerdanyola per fer un casal autogestionat


Temes relacionats

Un grup de joves ocupa uns baixos a l'avinguda de Cerdanyola per fer un casal autogestionat (27/ago/16)


  • Comparteix:

L'ocupació s'ha fet pública aquest dissabte al matí

L'ocupació s'ha fet pública aquest dissabte al matí

El nou col·lectiu de joves La Xesca ha fet públic aquest dissabte, a través d'un comunicat, l'ocupació dels baixos de l'avinguda de Cerdanyola 66, propietat de Solvia, la immobiliària de Banc Sabadell. El col·lectiu, format per una vintena de persones vinculades a diverses entitats i associacions juvenils, feia dies que havia entrat al local que obrirà a la ciutadania en forma de casal autogestionat. L'agrupació, a qui no li consta cap denúncia, carrega contra l'Ajuntament per dificultar que el jovent desenvolupi la seva activitat a Sant Cugat.

La Xesca, que agafa el nom del barri de Sant Francesc, s'autodefineix com un col·lectiu 'juvenil, anticapitalista, feminista i autogestionat'. I la seva targeta de presentació ha estat l'ocupació d'aquest local on, a partir d'aquest diumenge, realitzaran treballs d'adequació per dotar el barri de Sant Francesc d'un nou espai de reunió.

Amb aquesta acció l'agrupació juvenil vol reivindicar la manca d'espais per a joves a la ciutat i l'excés d'espais buits que, com fins ara els baixos de l'avinguda de Cerdanyola, estan en desús i són objecte de l'especulació immobiliària. Una de les membres del nou col·lectiu ha explicat a Cugat.cat els motius de l'acció.

Xesca

Tenim inquietuds i ganes de trobar-nos. Però és una mancança que tenim arreu de Sant Cugat. I davant la impossibilitat de fer-ho hem decidit actuar d'aquesta manera.


L'entitat també ha carregat contra el consistori per impossibilitar el desenvolupament dels projectes dels joves a la ciutat. L'alcaldessa accidental, Carmela Fortuny, ha sortit al pas de les crítiques assegurant que l'administració treballa l'àmbit juvenil de la mà de l'Aplec Jove, entre d'altres agents.

Fortuny ha afirmat que, davant aquesta ocupació, l'Ajuntament vetllarà perquè es garanteixi la convivència al barri però que 'l'ocupació no és tolerable'.

Carmela Fortuny

A la ciutat ha d'haver-hi un marc de convivència que sigui formal. Continuarem treballant en aquest sentit. Hem de garantir la convivència en el barri.


L'alcaldessa accidental es reunirà aquest dilluns amb l'Associació de Veïns del Monestir i les entitats de l'entorn de Sant Francesc per abordar el tema.

La CUP i altres col·lectius com Dissidència Sònica i Arran Sant Cugat han fet públic el seu suport a la iniciativa a través de les xarxes socials.









  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.