La Xarxa Local d'Economia Solidària de Sant Cugat s'estrena aquest octubre amb una fira


  • Comparteix:

Pau Nadal i August Carrons són dos dels integrants d'aquesta nova vessant a Sant Cugat de la Xarxa d'Economia Solidària de Catalunya

Pau Nadal i August Carrons són dos dels integrants d'aquesta nova vessant a Sant Cugat de la Xarxa d'Economia Solidària de Catalunya

Neix la Xarxa Local d'Economia Solidària de Sant Cugat (XLES) amb l'objectiu d'organitzar per primer cop la Fira d'Economia Social i Solidària a la ciutat. La voluntat principal d'aquesta fira serà donar a conèixer aquest model d'economia alternatiu i enfortir la cohesió d'empreses, entitats i persones que defensen el mateix model. La cita serà el 2 d'octubre a les deu del matí a la plaça Pep Ventura.

Sant Cugat és un dels municipis que participa amb la Xarxa d'Economia Solidària (XES), una unificació que s'ha consolidat amb la creació de la Xarxa Local d'Economia Solidària de Sant Cugat . L'entitat està formada a hores d'ara per 11 empreses i entitats del municipi i d'una cinquantena de 50 persones que a títol individual defensen la causa. La XES és una entitat sense ànim de lucre formada per 160 organitzacions que busca una alternativa al model econòmic capitalista actual i lluita perquè l'economia posi el focus d'atenció sobre les persones i el medi ambient, enlloc de fer-ho sobre el benefici a curt termini.

El primer gran projecte que encapçalarà la XLES de Sant Cugat és la Fira d'Economia Solidària, que se celebrarà el 2 d'octubre a les deu del matí a la plaça Pep Ventura. L'objectiu de la proposta és fer ressò d'aquest model alternatiu d'economia i aconseguir una cohesió més forta dels defensors d'aquesta model econòmic.

August Corrons, un dels portaveus de la XLES de Sant Cugat, ha explicat que pretén aconseguir l'entitat amb aquesta fira.

August Corrons

La fira pretén donar a conèixer la Xarxa Local d'Economia Solidària de Sant Cugat.


La fira estarà formada per un conjunt de paradetes que presentaran projectes d'economia solidària de mà d'empreses i particulars. També hi haurà una programació en paral·lel d'activitats, com ara una taula rodona, xerrades i conferències. El termini d'inscripcions per tenir una paradeta a la fira s'inicia aquest dimecres a la pàgina web de la XES de Sant Cugat.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.