Metges de Catalunya veu amb bons ulls fer públic l'HGC però reclama una planificació 'acurada'


  • Comparteix:

Hospital General de Catalunya (HGC)

Hospital General de Catalunya (HGC)

Metges de Catalunya (MC) avala la proposta del conseller de Salut, Toni Comín, de comprar l'Hospital General de Catalunya (HGC), centre privat amb ànim de lucre amb el qual el Servei Català de la Salut (CatSalut) manté un contracte d'activitat que finalitza el 31 de desembre. Tot i això, el sindicat reclama 'una planificació acurada' amb tots els actors implicats del territori i garanties d'estabilitat laboral i professional per a la plantilla mèdica.

Segons MC, aquesta operació donaria resposta a 'una demanda històrica' del Vallès Occidental, amb una població de més de 900.000 habitants, de disposar d'un hospital públic de referència. Al mateix temps, remarca el sindicat, 'el govern s'estalviaria la construcció dels dos nous hospitals previstos per a aquella zona, un a Rubí i l'altre a Cerdanyola'.

El secretari general de MC, Josep Maria Puig, assenyala que es tracta d''un assumpte complex que requereix d'una anàlisi profunda i d'una negociació pausada amb el propietari de l?HGC, els treballadors, els pacients i els hospitals de l'entorn, la majoria dels quals són concertats'.

Puig adverteix que aquest procés de 'publificació' també podria tenir conseqüències sobre l'activitat sanitària de MútuaTerrassa, Hospital de Terrassa i Parc Taulí de Sabadell, ja que 'el CatSalut podria reduir l'activitat que té concertada amb aquests centres per traspassar-la al nou HGC de titularitat pública, amb el consegüent efecte sobre les plantilles'.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.