El sindicat SiPcte alerta d''absència de seguretat laboral' i manca de personal al pavelló postal de Can Sant Joan


  • Comparteix:

Una imatge de la planta, amb carros obstruïnt els carrils de seguretat / Foto: SiPcte

Una imatge de la planta, amb carros obstruïnt els carrils de seguretat / Foto: SiPcte

El Sindicat Independent Professional de Correus i Telègrafs (SiPcte) alerta de 'l'absència de seguretat laboral' i la manca de personal al Centre Tècnic Automatitzat (CTA) de Correus a Can Sant Joan, un fet que ha provocat que el servei estigui 'col·lapsat'. Segons els representants del segon sindicat a la planta santcugatenca, no es contracta prou personal per cobrir les baixes que es produeixen i es fa treballar en feines de càrrega i descàrrega persones properes a la jubilació.

El pavelló de Correus de Can Sant Joan és el més gran de Catalunya, 'el buc insignia', segons ha explicat a Cugat.cat el secretari d'Acció Sindical de l'associació de treballadors, Manuel Aguilella. Segons Aguilella, al pavelló ara mateix hi ha dues tipologies de treballadors, una plantilla envellida amb contractes indefinits i una bossa de treballadors eventuals amb contractes curts 'que canvien continuament'.

El sindicat assegura que hi hauria d'haver 739 treballadors i n'hi ha treballant ara mateix 'uns 500, molts a mitja jornada', segons els seus càlculs, ja que Correus 'no ofereix dades transparents i actualitzades'. Al moll de càrrega, per exemple, hi hauria d'haver 38 treballadors i el sindicat alerta que no n'hi ha més d'11.

En qualsevol cas, Aguilella assenyala que falten mans per cobrir la demanda.

Manuel Aguilella

Està col·lapsat, absolutament. El que no es pot treballar ni es porta, es queda en origen i se'ls diu que no ho portin. No hi cap.


Més enllà de la manca de personal, Aguilella també ha posat l'accent en la seguretat laboral i ha assenyalat que la mitjana d'accidents des de setembre és de '14 al mes'.

Manuel Aguilella

No hi ha persones destinades a la salut laboral, és un viver d'accidents laborals. Sembla un centre modèlic i és una presó laboral.


El CTA Sant Cugat
El Centre Tècnic Automatitzat de Sant Cugat va entrar en funcionament el 2002 i ocupa una parcel·la de 20.000 metres quadrats al polígon de Can Sant Joan, a tocar de Rubí. Pensat originalment per ser el primer centre automatitzat de Catalunya, l'objectiu s'ha quedat a mitges i, segons Manuel Aguilella, 'la majoria de les feines encara es fan manualment'.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.