Sant Cugat se suma a la 2a Marató de l'Estalvi Energètic per lluitar contra la pobresa energètica


  • Comparteix:

L'objectiu de la iniciativa és reduir la despesa energètica i les emissions de gasos contaminants

L'objectiu de la iniciativa és reduir la despesa energètica i les emissions de gasos contaminants

Sant Cugat se suma un any més a la Marató de l'Estalvi Energètic per lluitar contra la pobresa energètica. Aquest mes, 10 equipaments municipals prendran mesures per rebaixar la factura ambiental, que inclou llum, aigua i gas. Amb els diners que s'estalviïn es pagaran reformes de manteniment en llars de persones amb vulnerabilitat social i que tinguin risc de patir pobresa energètica.

El pla inclou reformes, com per exemple, arreglar dipòsits d'aigua dels lavabos, canviar escalfadors d'aigua i aïllar finestres L'objectiu de la iniciativa és també conscienciar els treballadors i usuaris dels equipaments municipals sobre l'ús i el consum de l'energia i promoure les bones pràctiques per estalviar electricitat, gas i aigua. En aquest sentit, es duran a terme accions per disminuir el consum elèctric o ajustar la climatització.

La tinenta d'alcalde Cristina Paraira ha explicat que l'objectiu de la mesura és la conscienciació.

Cristina Paraira

El que ens interessa és poder arribar a tocar moltes persones, molts hàbits. Volem incidir en petites accions que tots podem fer a casa.


Enguany participen a la marató 12 municipis que sumen 62 equipaments i impliquen més de 2.000 treballadors, 10.000 alumnes i 100.000 usuaris que col·laboren duent a terme diferents accions. Amb l'objectiu d'estalviar el 10% de la factura energètica es pretén reduir en més de 300.000 kWh els consums d'electricitat i gas i en més de 1.500 m3 el consum d'aigua dels edificis participants.

L'any passat la iniciativa va aconseguir estalviar més de 5.500 euros. Part d'aquests diners es van destinar a ajudar a 18 persones, a qui se'ls va pagar 200 euros de rebuts de subministraments.

Equipaments santcugatens que participen a la Marató de l'Estalvi Energètic contra la pobresa energètica
Casa Mònaco, Escola Pins del Vallès, Conservatori-Escola Municipal de Música Victòria dels Àngels, Casal de Mira-sol, Casal TorreBlanca, Escola Pi d'en Xandri, Escola Turó de Can Mates, Pavelló de Valldoreix, Zem Jaume Tubau i Teatre-Auditori.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.