La Unipau proposa aquest cap de setmana un seminari sobre humor i violència


  • Comparteix:

El seminari debatrà sobre humor i violència / Foto: ACN

El seminari debatrà sobre humor i violència / Foto: ACN

La Universitat Internacional de la Pau (Unipau) centrarà enguany el seminari Pensament per la Pau en l'humor i la violència. L'objectiu de l'acte, que se celebrarà a la Casa de Cultura, és crear un espai per a la reflexió sobre l'humor i el seu paper com a element de generació de conflictes i, a la vegada, com a peça per poder solucionar-los. En total, seran cinc activitats que arrencaran aquest divendres a dos quarts de set de la tarda amb la presentació a càrrec d'Arcadi Oliveres, president de l'entitat, i el pallasso Tortell Poltrona.

La trobada servirà, entre altres temes, per posar sobre la taula l'encaix de l'humor negre en les societats democràtiques. El membre de la Unipau i professor de la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB) José María Perceval ho ha explicat a Cugat.cat.

José María Perceval

Volem reflexionar sobre un tema d'actualitat: la persecució de l'humor negre per una interpretació excessiva de la llei d'apologia del terrorisme i l'atemptat de Charlie Hebdo.


A més, s'abordarà com es pot emprar l'humor per fer front a actituds violentes.

José María Perceval

Davant la violència es pot ironitzar, prendre-s'ho amb humor. Això ha passat a molts països totalitaris.


Activitats
La primera xerrada serà el divendres, a càrrec del novel·lista i assagista Andrés Barba que parlarà de l'humor violent i excloent usat com a arma. La conferència, presentada per Pau Compte, començarà a dos quarts de vuit del vespre.

El dissabte al matí concentrarà el gruix de les activitats. L'educador social i pallasso Koldo Vio farà una xerrada a dos quarts de deu, presentada per Núria Garcia, sobre l'humor per enfrontar-se a la violència. A dos quarts de dotze, el cofundador de la consultora Humorpositivo, Jesús Damián Fernández Solís, parlarà sobre la pedagogia de l'humor.

L'últim acte, a la una del migdia, anirà a càrrec de Perceval sota el títol 'Humor dels grups atacats que se'n riuen dels seus discriminadors'.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.