La dinovena UIP clou amb un bon balanç de públic i satisfacció sobre els continguts


  • Comparteix:

130 persones han assistit a les prop de 25 conferències

130 persones han assistit a les prop de 25 conferències

La dinovena edició de la Universitat Internacional de la Pau ha finalitzat amb un balanç positiu d'assistència i sobretot, del contingut. I és que aquesta era la primera vegada que la UIP es centrava en un tema monogràfic, i segons els organitzadors, el resultat ha estat molt satisfactori pel nivell de les xerrades però també per l'interès que ha despertat el tema d'Àfrica. Passades les vacances d'estiu, els responsables d'aquesta iniciativa començarà a treballar en la propera edició, que coincidirà amb el vintè aniversari.

Des del passat dia 15 i fins aquest dimecres, el Centre Borja ha estat l'escenari d'un debat constant sobre la realitat del continent africà i sobre els seus reptes i principals necessitats. En total, han estat prop de 25 xerrades i debats que han permès als assistents ampliar ales seus coneixements sobre l'Àfrica des de diferents punts de vista com l'econòmic, el polític o social.

Un cop finalitzada aquesta dinovena edició de la UIP, la valoració dels organitzadors és molt positiva, sobretot tenint en compte que era la primera vegada que es tractava un sol tema monogràfic. Arcadi Oliveras, president de la UIP.

Arcadi Oliveras

El balanç és molt positiu per la participació però sobretot perquè era la primera vegada que es tractava un tema monogràfic i ha anat molt bé.


Els organitzadors han valorat també el bon clima que es crea al voltant d'aquesta iniciativa, i que fomenta la convivència i els debats més enllà de les pròpies xerrades.

Pel que fa a la participació, la mitjana ha sigut d'unes 55 participants per sessió, i el total d'inscrits ha estat de 130 persones. Per a la secretària de la UIP, Georgina Casas, el més destacat ha sigut però l'afluència de gent a totes les sessions enlloc de concentrar-se sobretot durant el cap de setmana, com en d'altres edicions.

Georgina Casas

Ha estat un èxit perquè hem mantingut el nivell d'inscrits respecte anys anteriors i l'assistència ha estat molt equilibrada a les diferents session.


De cara a l'any que ve, l'objectiu era continuar parlant d'Àfrica però de la vessant més mediterrània, però la coincidència amb el Fòrum Mundial de la Mediterrània potser portarà als organitzadors a canviar la temàtica. En tot cas, i coincidint amb el 20è aniversari d'aquesta universitat, la voluntat és poder fer alguna cosa especial.

Recordem que les activitats de la UIP també tindran continuïtat durant l'any, amb una nova sessió de la universitat d'hivern o amb els comentaris de lectura, entre d'altres.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.