L'Ateneu Cooperatiu del Vallès impulsarà accions a Sant Cugat per promoure l'economia social


  • Comparteix:

Arcadi Oliveres i Joan Segarra han participat a l'acte al Celler Modernista

Arcadi Oliveres i Joan Segarra han participat a l'acte al Celler Modernista

Cellers de Cooperativisme és el programa de foment de l'economia social i cooperativa que apropa la tasca i les propostes de l'Ateneu Cooperatiu del Vallès a cinc municipis de la comarca, entre ells Sant Cugat. Els responsables han presentat aquest dimarts un paquet d'accions previstes per als mesos d'estiu en què els objectius principals són visibilitzar i crear sinergies entre les entitats ja existents i donar eines per a l'impuls de cooperatives amb valors com la participació democràtica, la redistribució justa dels recursos i el compromís amb l'entorn.

Cellers de Cooperativisme organitzarà entre juny i setembre cursos de reconversió d'empreses, tallers d'emprenedoria, xerrades i, com a plat fort, la segona edició de la Fira d'Economia Social i Solidària. El gerent de la cooperativa Doble Via i membre de la iniciativa, Nino Ramírez, explica que aquesta campanya va dirigida a tot tipus de públics.

Nino Ramírez

Per a associacions que es vulguin transformar, per a empreses que estiguin en vies de tancament, per a emprenedors, per a models de consum en cooperatiu.


El projecte va començar a caminar fa dos mesos i fins ara s'ha centrat en tasques de sensibilització, tot i que ja ha assessorat alguns projectes empresarials. L'acte ha tingut la presència de l'economista Arcadi Oliveres, que ha reclamat l'impuls d'una economia social, i del membre de la Federació de Cooperatives de Treball de Catalunya Joan Segarra, que ha defensat la viabilitat del cooperativisme.

Joan Segarra

El cooperativisme és una realitat consolidada que està creixent i s'està estenent a molts sectors d'activitat. Encara és una realitat petita i hem de créixer.


Cellers de Cooperativisme també actua, a banda de a Sant Cugat, a Rubí, Cerdanyola, Ripollet i Montcada i Reixac.

El paper de l'Ajuntament
El consistori, que dóna suport a l'Ateneu Cooperatiu del Vallès, està acabant de definir el futur Pla Director d'Economia Social per als anys 2018-2021 amb l'objectiu de 'visibilitzar i enfortir el teixit' d'aquest tipus d'iniciatives. A finals d'aquest any o principis del vinent, també està previst que es reprengui el Concurs d'Emprenedoria i Economia Social. Després d'un procés d'anàlisi i redefinició de la consultora Tàndem, el concurs passa a celebrar-se cada dos anys.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.