Més de 600 alumnes de centres de Sant Cugat comencen avui la selectivitat


  • Comparteix:

Els examens s'allarguen fins dijous / Foto: ACN

Els examens s'allarguen fins dijous / Foto: ACN

636 alumnes procedents dels instituts i col·legis de Sant Cugat afronten aquest dimarts la primera jornada de les Proves d'Accés a la Universitat (PAU), la popular selectivitat, que juntament amb la mitjana del batxillerat dóna ponderadament la nota d'accés per accedir a estudis universitaris. El Viaró, amb 85 alumnes, és el centre que més estudiants envia aquest curs a fer l'examen, mentre que el Creanova, amb cinc, és el que menys hi aporta. Les proves duren tres dies i els estudiants dels centres educatius de la ciutat s'hauran de desplaçar a la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB) per examinar-se.

La xifra d'alumnes de centres santcugatencs que cursen la selectivitat és un 7,6% superior a la de l'any passat, xifra que representa 45 alumnes més. Els centres que més alumnes aporten són El Viaró, l'institut Angeleta Ferrer (82) i l'Escola Europa (61). Els que menys alumnes envien a les PAU són l'institut del Centre d'Alt Rendiment (CAR) (31), l'escola El Pinar de Nuestra Señora (31) i el Creanova (5).

Les PAU es divideixen en la fase general, obligatòria i amb cinc exàmens, i l’específica, voluntària per a tots els estudiants i que serveix per pujar nota. Els alumnes que obtinguin un cinc de mitjana entre la nota de batxillerat i la qualificació obtinguda en la fase general de les PAU podran entrar a la universitat.

En la fase general, els alumnes s'examinen de quatre matèries comunes (Llengua catalana i literatura, Llengua castellana i literatura, Llengua estrangera, Història o Història de la Filosofia) i una matèria a escollir que anirà vinculada a les matèries comunes d'opció. Així els estudiants podran escollir entre Matemàtiques, Llatí, Història de l'art o Història i fonaments de les arts, i Matemàtiques aplicades a les Ciències Socials.

En la fase específica, que poden fer els alumnes de batxillerat i també els procedents de cicles formatius de grau superior, es podran examinar de fins a tres matèries de modalitat entre 21 assignatures. Amb les dues millors qualificacions, un cop ponderades, es calcularà la nota, que pot arribar als 14 punts.

Enguany, l'assignatura de modalitat examinada a la fase general també es tindrà en compte en la fase específica, és a dir, els estudiants poden examinar-se de fins a tres assignatures però tindran fins a quatre notes per ponderar.

Els alumnes podran consultar els resultats de les proves a partir del 28 de juny per Internet. Tots els estudiants que treguin més d’un 9 a la fase general, rebran una distinció de la Generalitat.

Els centres santcugatencs i els alumnes que envien
Institut Angeleta Ferrer: 82 alumnes
Institut Arnau Cadell: 54 alumnes
Institut Leonardo da Vinci: 40 alumnes
Institut Joaquim Pla i Farreras: 54 alumnes
Escola La Farga: 44 alumnes
Escola El Viaró: 85
Escola Pureza de María: 32 alumnes
Escola El Pinar de Nuestra Señora: 41 alumnes
Escola Àgora: 55 alumnes
Escola Europa: 61 alumnes
Esart: 42 alumnes
Centre d'Alt Rendiment (CAR): 41 alumnes
Creanova: cinc alumnes



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.