La ONG local Forkids engega un programa de microcrèdits a l'India


  • Comparteix:

L'ONG local 'Forkids' acaba de tornar de l'Índia, on ha posat en marxa un programa de microcrèdits per a grups de dones que compta amb la col·laboració de l'Ajuntament. Els representants de l'entitat han pogut veure també l'evolució de les obres de l'escola que s'està construint amb les aportacions de molts santcugatencs.

L'ONG santcugatenca 'Forkids', que prioritza l'ajuda als infants i a les dones, no para de treballar. Tot just acaben de tornar de l'India, on han pogut seguir l'evolució de les obres d'una escola que en principi estarà acabada el juny de l'any vinent. L'estada a l'India ha servit també perquè dos mestres voluntaris poguessin intercanviar idees sobre com educar els nens amb professors d'escola nocturna d'allà.

A més, i en col·laboració amb l'Ajuntament de Sant Cugat, s'estan ultimant els detalls d'un programa de microcrèdits i un altre de cases d'acollida per a gent desafavorida. Ens ho explica la responsable de l'ONG, María José Pellicer.

María José Pellicer

Amb les dones hem iniciat un programa de microcrèdits amb l'ajuntament i també estem preparant un projecte de cases d'acollida per discapacitats, gent gran i nens sense família.


El projecte dels microcrèdits destinarà 12.000 euros de la partida d'ajuda a la cooperació de l'Ajuntament a 25 grups de dones a fons perdut i servirà per ajudar a diversificar les economies familiars. El projecte de la casa d'acollida pretén vincular-la amb una residència d'estudiants perquè doni més vida a tot el centre.

Actualment ja hi ha al poble on treballa l'ONG 140 nens apadrinats i el repte enguany és arribar als 200. La quota anual és de 15 euros, 13 dels quals van directament al programa d'ajudes. Un projecte que segons Pellicer, és totalment transparent.

María José Pellicer

És un projecte d'il·lusió, molt transparent perquè és voluntari. Tot està molt organitzat i es poden veure els canvis. També és molt important per ells, deixant de banda els diners, el recolzament moral que suposa veure que gent d'un altre país els ajuda, això els dóna molta empenta.


Els interessats podran contactar amb For Kids a la Festa de la Tardor. A més, el 27 de novembre hi haurà una trobada de socis oberta a tothom per donar a conèixer tots els projectes de l'ONG.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.