Els partits sobiranistes de Sant Cugat donen ple suport a la llei del referèndum


  • Comparteix:

El PDeCAT-Demòcrates, la CUP-PC i ERC-MES de Sant Cugat donen ple suport al govern amb la llei del referèndum aprovada aquest dimecres al Parlament. El president, Carles Puigdemont i el vicepresident, Oriol Junqueras, han enviat una carta a l'Ajuntament on informen que l'administració electoral del govern de la Generalitat comptarà amb els locals de titularitat municipal que s'utilitzen habitualment com a centres de votació per celebrar el referèndum de l'1 d'octubre. La carta dóna un marge de 48 hores per confirmar-ne la disponibilitat. L'alcaldessa, Mercè Conesa, ja ha respost aquesta missiva posant a disposició de l'administració els mateixos locals que es van utilitzar en les eleccions catalanes del setembre del 2015. Aquest dijous a la nit, el Tribunal Constitucional (TC) ha admès a tràmit els quatre recursos d'inconstitucionalitat contra la Llei i la convocatòria del referèndum i ha suspès, per unanimitat i de manera cautelar, els acords.

Conesa també ha signat un decret d'alcaldia en suport al referèndum de l'1-O i es compromet a complir les previsions de la llei del referèndum.

Els partits independentistes del ple han signat un manifest conjunt per donar suport a la celebració del referèndum i a la llei aprovada pel Parlament. Els grups municipals sobiranistes han aprofitat per llençar un missatge de tranquil·litat a la ciutadania i per defensar el dret a decidir. Són paraules de l'alcaldessa, Mercè Conesa.

Mercè Conesa

A Sant Cugat es podrà votar amb normalitat, des de la llibertat individual i des del respecte a aquelles persones que no voldran exercir el seu dret de vot o que expressaran un posicionament diferent. Pensem que la democràcia és precisament que la ciutadania es pugui expressar.


La portaveu de la CUP-PC ha volgut destacar 'que avui és un dia feliç' i ha fet una crida a la participació l'1 d'octubre.

Núria Gibert

Emplaçar tots els santcugatencs que participin de forma massiva al referèndum de l'1 d'octubre. Constatar que vindran temps en els que sentirem molt soroll, molts crits i segurament molta distorsió, però la voluntat majoritària és clara. Ara tenim una llei que empara i dóna seguretat al conjunt de la ciutadania.


Per la seva part, la portaveu d'ERC-MES, Mireia Ingla, ha incidit en que 'votar és normal en un país normal'.

Mireia Ingla

L'1 d'octubre votarem perquè això és el més normal. El que no és normal és els que consideren que no podem votar. Vivim en un país democràtic,ens hem comportat com a demòcrates permetent que tothom expressi què pensa i què vol pel futur del nostre país.


El ple del Parlament ha aprovat la llei del referèndum d'autodeterminació de Catalunya amb 72 vots a favor de Junts pel Sí, la CUP-CC i el diputat no adscrit, Germà Gordó; 11 abstencions; cap vot en contra i amb 52 absents ja que PP, C's i PSC van sortir de l'hemicicle.

Llei i convocatòria del referèndum, suspeses cautelarment
La jornada de dijous s'a tancat amb l'aprovació al Parlament de la Llei de Transitorietat i amb l'actuació del TC, que ha admès a tràmit els quatre recursos d'inconstitucionalitat contra la Llei i la convocatòria del referèndum i ha suspès, per unanimitat i de manera cautelar, els acords. La decisió tomba els passos fets al Parlament: la Llei del referèndum, els decret de convocatòria i de normes complementàries per a la realització del referèndum i també la resolució del Parlament que designa els cinc membres de la Sindicatura Electoral. A més, adverteix el president Puigdemont, els membres del govern i els membres sobiranistes de la mesa que 'han d'impedir o paralitzar qualsevol iniciativa que suposi ignorar o eludir la suspensió'. Si no ho fan, s'enfronten a 'eventuals conseqüències penals'. En canvi, no trasllada a la Fiscalia les actuacions, tal com li havia demanat el govern espanyol. Tanmateix, la Fiscalia ja ha anunciat que actuarà de mutu propi.




  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.