Tres alumnes de l'Angeleta Ferrer, guardonades amb el Premi UB-Ferran Adrià amb Gallina Blanca


  • Comparteix:

Els guardonats i els responsables del premi / Foto: Premi UB-Ferran Adrià amb Gallina Blanca

Els guardonats i els responsables del premi / Foto: Premi UB-Ferran Adrià amb Gallina Blanca

Maria Casademont, Olga Bautista i Marina Monsó, tres alumnes de batxillerat de l'Angeleta Ferrer, han guanyat la 8a edició del Premi UB - Ferran Adrià amb Gallina Blanca pel treball 'La remolatxa: de la cuina al laboratori', en el qual estudien l'aplicació de les tècniques de cuina mol·lecular a aquesta hortalissa. El guardó, que premia els millors treballs d'investigació d'estudiants de batxillerat i de grau superior sobre nutrició i alimentació, està dotat amb una targeta regal per a objectes, activitats o béns culturals per un valor de 1.000 euros i una de 500 euros per al tutor del treball.

Aquest any s'han presentat 41 projectes d'arreu de Catalunya, i des que es va posar en marxa el 2009 hi han participat més de 200. En l'edició d'enguany s'han concedit, a més, tres altres premis i mencions honorífiques al treball 'La llet de vaca: anàlisi i controls de qualitat. Com afecta la mastitis a la llet?' d'un alumne de l'institut La Plana de Vic, a l'institut Guindàvols de Lleida per ser el que més projectes ha presentat i a l'estudi 'Arsènic i la seva concentració en productes amb arròs', d'un alumne de l'institut Serrallarga de Blanes.

L'acte d'entrega del premi es va celebrar aquest divendres amb la presència del xef Ferran Adrià, el rector de la Universitat de Barcelona (UB) i la directora de comunicació corporativa de la multinacional alimentària Gallina Blanca, Montse Carbó.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.