Els okupes del carrer Sant Antoni podrien ser desallotjats demà


  • Comparteix:

Els joves han suspès les activitats programades a la casa

Els joves han suspès les activitats programades a la casa

Els joves que des de ja fa més d'un any ocupen de forma il·legal una casa del carrer Sant Antoni, seran desallotjats demà, dimarts, segons han assegurat ells mateixos. Després de rebre un avís de desallotjament de la direcció general de Patrimoni el passat mes de juny, els joves han esgotat la via administrativa i han rebut un nou avís perquè abandonin l'immoble.

El passat 17 de juny, una patrulla dels Mossos d'Esquadra va personar-se a l'edifici del número 23 del carrer Sant Antoni, ocupat il·legalment des de fa mes d'un any, i va comunicar als seus ocupants la voluntat de la direcció general de Patrimoni de la Generalitat, propietària de l'immoble, de recuperar la finca.

Tot i que els joves han presentat un recurs d'alçada a la resolució, aquest no ha estat acceptat i, segons han explicat ells mateixos, demà, dimarts, seran desallotjats. Davant d'aquesta possibilitat, els ocupants de la casa han penjat un cartell a la porta anunciant que aturen totes les activitats que porten a terme, ja que segons un dels joves, Néstor, ara el principal problema que tenen és buscar-se una vivenda.

Néstor

Ara hem de preparar les coses i buscar un lloc per viure, ja que uns quants vivim aquí i hem de solucionar aquest tema que és una necessitat.


El col·lectiu ocupa que habita la casa o la utilitza per fer activitats ha denunciat el procés seguit per la Generalitat ja que consideren que ells són 'ocupants legítims' d'una casa que feia temps que estava en desús. Tot i això, encara no han decidit si continuaran endavant amb el procés judicial un cop fora de la casa ja que es tracta d'un procediment econòmicament costós.

Néstor

El problema és que, un cop fora, hauríem d'entrar en el circuit judicial i això no és tan fàcil, i ells juguen amb la força que els dóna això.


Tot i que els joves han començat ja a empaquetar les seves coses, no han volgut anunciar si sortiran de la vivenda d'una forma pacífica o si, pel contrari, es resistiran. El que sí que han fet és convocar una xocolatada pel mateix dimarts, a partir de dos quarts de vuit del matí, i oferir a qui ho vulgui la possibilitat de passar per la casa i endur-se algun dels mobles.

Recordem que aquesta vivenda és propietat de la Generalitat per 'testament abinestatu', ja que la seva propietària, Maria Sansa Llunell, morís sense deixar testament i sense tenir hereus de quart grau de consanguinitat.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.