Una vintena de pacients de la Unitat de Mama de l'HGC aprenen a tenir cura de la pell i les mucoses


  • Comparteix:

La Unitat de Mama de l'Hospital Universitari General de Catalunya (HUGC) ha ofert aquest dijous una formació a 23 pacients de patologies mamàries sobre com tenir cura de la pell i de les mucoses i com detectar i tractar possibles afectacions per a millorar la qualitat de vida. L'especialista en oncoestètica Núria Izquierdo ha donat un seguit de consells pràctics i recomanacions d'hàbits de salut relacionats amb 'l'autogestió' de la pell, com ara la neteja, la hidratació o la protecció solar. Les participants també han pogut resoldre dubtes i han conegut els productes i principis actius més adequats per a cada cas, sempre amb l'objectiu final de reduir l'impacte de tractaments com la quimioteràpia o la radioteràpia.

La responsable de la formació, Núria Izquierdo, explica perquè la pell pateix especialment en els tractaments oncològics.

Núria Izquierdo

La persona que està sotmesa a tractament pot patir danys col·laterals a la pell, perquè la medicació atura les cèl·lules de creixement epidèrmic i les funcions de la pell s'alenteixen.


Dues de les participants al taller, Lucía Bioque i Jèssica Besora, agraeixen els consells rebuts i en general el suport constant de la Unitat de Mama de l'hospital.

Participants

La xerrada ha sigut molt instructiva perquè hi ha hàbits que no fas. Moltes vegades no tens les eines adequades per aplicar la informació que reps / Saps que si tens qualsevol dubte pots trucar la Montse o la Núria. S'agraeix moltíssim perquè és una època de la teva vida complicada.


El taller de formació ha comptat amb la col·laboració de Dermofarm Rilastil-Cumlaude lab.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.