Unes 200 persones participen a la jornada de seguretat del pacient de l'HUGC, centrada en la comunicació


  • Comparteix:

La importància de la comunicació per evitar errors mèdics ha centrat la jornada sobre seguretat dels pacients d'aquest divendres a l'Hospital Universitari General de Catalunya (HUGC), on hi han participat més de 200 persones. Membres de la comunitat sanitària, dels cossos d'emergència i experts en comunicació han reflexionat sobre la necessitat de millorar el treball en equip i la interrelació entre professionals per excel·lir en l'atenció als malalts.

La jornada s'ha enfocat des d'un punt de vista multidisciplinar i per això ha comptat amb testimonis provinents d'àmbits diferents al sanitari, que han exposat la seva estratègia per afrontar crisis i problemes de comunicació. Mossos, Bombers i Servei d'Emergències Mèdiques (SEM) han compartit com reaccionen i com encaren situacions límit amb l'objectiu d'aportar eines als professionals sanitaris per millorar la seva atenció.

La infermera referent en Seguretat del Pacient de l'HUGC, Cristina Sagrera, ha explicat a Cugat.cat que el món mèdic ha de millorar en la comunicació interna i externa.

Cristina Sagrera

El treball en equip i l'interrelació entre membres d'equips és una cosa en la que no s'entrena i ho hauríem d'incorporar a les noves generacions per disminuir les possibilitats d'error.


La jornada s'ha celebrat a la sala d'actes de l'hospital.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.