Gemma Mengual rep el Premi Extraordinari de Sant Cugat en honor a la seva trajectòria al món de la natació sincronitzada


Temes relacionats

Els santcugatencs De Riquer, Mengual, Cuyàs i el Club de Golf reben avui la Creu de Sant Jordi ( 3/mai/17)

Mengual s'estrenarà com a entrenadora del duet mixt de sincronitzada al Mundial al juliol (22/feb/17)


  • Comparteix:

La nedadora Gemma Mengual ha rebut aquest dimecres el Premi Extraordinari Ciutat de Sant Cugat, que decideix i atorga l'alcaldessa, Mercè Conesa. El guardó ha reconegut la trajectòria de la doble medallista olímpica a Pekín, un dels grans referents a la natació sincronitzada nacional i estatal. La també coneguda com a 'sirena de Barcelona' es va incorporar a l'equip espanyol de natació el 1992 i durant la seva trajectòria ha sumat al seu palmarès 17 medalles d'or, 18 de plata i 12 de bronze, entre campionats mundials, europeus i Jocs Olímpics. Mengual va tancar la seva etapa com a nedadora als Jocs Olímpics de Rio.

Gemma Mengual ha estat reconeguda per diverses institucions per la seva trajectòria com a esportista. La santcugatenca ha rebut el Premi Nacional de l'Esport a la millor esportista espanyola el 2005 i la Reial Ordre del Mèrit esportiu el 2007. L'any passat, la Generalitat li va atorgar la Creu de Sant Jordi.

En el discurs d'agraïment, Mengual s'ha emocionat en explicar la seva vinculació amb Sant Cugat.

Gemma Mengual

És un orgull rebre aquest premi de la ciutat que em va acollir fa més de deu anys i que ja considero la meva ciutat. On he viscut moments molt especials, on han nascut els meus fills i on he format la meva família.


Actualment Mengual entrena el duet mixt de natació sincronitzada espanyol, que va aconseguir la cinquena posició al mundial de Budapest de l'any passat. A la ciutat, impulsa un campus de natació sincronitzada al CE Valldoreix.

Enguany, i juntament amb l'extennista Àlex Corretja, Mengual apadrina Sant Cugat com a Ciutat Europea de l'Esport 2018.




  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.